Van pastasalades kan ik niet genoeg krijgen, zeker in deze tijd van het jaar. Makkelijk om te maken én voor te bereiden, en je kunt er veel ingrediënten in kwijt die je nog over hebt in de koelkast. Deze keer maakte ik een pastasalade met kip en een verrassende kruidendressing op basis van Griekse stijl yoghurt.
In combinatie met de groenten en volkoren pasta is het daardoor niet alleen een heerlijke pastasalade geworden, maar ook nog bewust! Onze kinderen waren er trouwens dol op, dus het is ook nog eens een kidsproof gerecht! Tip voor de allerkleinsten, snijd de pastasalade (inclusief de rucola) in kleine stukjes. Daardoor proeven ze geen ‘sliertjes’ en eten ze het makkelijker op, die kleinste van mij in ieder geval wel ;-).
Ingrediënten
- 300 gr volkoren pasta, fusilli of penne
- zout
- ½ sjalot
- 250 gr cherrytomaten
- 1 avocado
- 150 gr gerookte kipfilet
- handje verse bieslook
- handje verse dille
- handje verse basilicum, alleen de blaadjes
- 4 el Griekse stijl yoghurt 0%, maar gewone Griekse yoghurt kan natuurlijk ook
- 1 el mayonaise
- sap van ½ citroen
- zwarte peper
- 30 gr rucola
Aan de slag!
- Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water. Giet daarna af en spoel na met koud water.
- Snipper de sjalot heel fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes of dunne plakjes.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Meng de Griekse stijl yoghurt, mayonaise, citroensap en fijngehakte kruiden door elkaar in een kommetje. Breng goed op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte pasta, sjalot, cherrytomaten, avocado, gerookte kipfilet en rucola door elkaar in een kom. Breng naar eigen wens op smaak met de kruidendressing (overgebleven yoghurtdressing kun je, goed afgedekt, tot 4 dagen bewaren in de koelkast).
- Tip: Niet op de foto, maar probeerden we nog succesvol uit: deze pastasalade met kip smaakt nog lekkerder met grof geraspte Parmezaanse kaas erover. Geniet ervan!
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 20 minuten.
- Tip: Wil je nog extra groenten toevoegen? Denk dan aan geblancheerde doperwten, gegrilde asperges of courgette of beetgaar gekookte sperziebonen.
Recept & fotografie: Francesca