Ik zal vast niet de enige zijn, maar hier thuis hebben we nogal vaak last van de wat-zullen-we-eten-vanavond-problematiek. Ik doel dan op die gesprekken waarbij een van de twee vraagt wat de ander wilt eten vanavond, de ander weet het niet, de een stelt wat voor, de ander wilt dat niet, de anders stelt iets voor, dat wilt de een weer niet. En dat gaat vaak nog een tijdje zo door.
Mijn vriend en ik vinden dat allebei eigenlijk best wel irritant, maar toch gebeurt het. We hebben nu eenmaal niet helemaal dezelfde voorkeuren qua eten. En dat geeft ook helemaal niet, maar die gesprekken iedere dag zijn ook niet ideaal. Laatst zijn we daarom maar samen naar de supermarkt gegaan en hebben we allebei twee ingrediënten uitgezocht die we graag wilde eten. Hij wilde runderchipolata en ik graag spinazie. Dat was best handig want toen hadden we al twee ingrediënten en hoefde er alleen nog maar iets bij. Dat nam ik maar voor rekening en zo ontstond dit verrassend lekkere recept voor gevulde pasta met spinazie en worst. Inmiddels hebben we het al meerdere keren gemaakt !
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
- 250 gr gevulde pasta, zoals tortellini
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- olijfolie
- 200 gr runderchipolata worstjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl piment
- 300 gr verse spinazie
- scheutje verse room
- 50 gram Parmezaanse kaas + extra
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 min
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verwarm een hapjespan met de olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Snijd de runderchipolata in stukjes en bak in dezelfde pan rondom bruin. Voeg paprikapoeder en piment toe.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken. Giet ondertussen de pasta af, doe terug in de pan en meng met een klein scheutje (extra vergine) olijfolie.
- Schenk een scheutje room bij de spinazie, afhankelijk van hoe romig je de saus wilt bepaal je de hoeveelheid. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Serveer de pasta in diepe borden met daarover het spinazie mengsel. Lekker met flink wat zwarte peper en eventueel extra Parmezaanse kaas.
Recept & fotografie: Dominique