Deze pittige zoete aardappelsoep met gamba’s is een heerlijke maaltijdsoep. De combinatie van zoete aardappel, peper, kruidige gamba’s en frisse limoen is een hele fijne en maakt deze soep op en top verwennerij.
Meer recepten met zoete aardappel? Laat je hier inspireren.
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
-
- 500 gram zoete aardappel
- 1 rode peper
- halve ui
- boter
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk uit blik
- sap van een halve limoen
- peper
- zout
- 1 el plantaardige olie
- 200 gram verse gamba’s/reuzengarnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 theelepel chili poeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 takjes dille
Wat je gaat doen voor de zoete aardappelsoep
Bereidingstijd: 30 minuten
-
- Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snipper ook de peper en de ui fijn (je kunt deze ook samen in de hakmolen doen, dat gaat lekker snel). Wil je de soep wat minder pittig? Verwijder dan de zaadjes uit de peper eerst.
- Verwarm een klontje boter in een middelgrote kookpan en fruit hier de ui en peper in aan. Schenk vervolgens de bouillon erbij en de blokjes zoete aardappel.
- Laat het geheel zo’n 7-10 minuten koken (tot je er in kan prikken met een vork).
- Pureer het geheel dan en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Houd de soep warm op een laag vuurtje en bak dan de gamba’s. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan, zodra de olie heet is bak je de gamba’s samen met de kruiden even kort aan.
- Serveer de soep in kommen en verdeel de gamba’s hierover. Garneer met wat takjes dille.
Deze zoete aardappelsoep is super smaakvol en zo gemaakt, wat mij betreft daarom een echte aanrader. Geniet ervan!
Recept & fotografie: Dominique