Pizzarette review

Hou jij van pizza? En helemaal van écht verse pizza’s die net uit de steenoven komen? Lees dan vooral verder, want het water zal je in de mond lopen! Toen ik de vraag kreeg of ik samen met Francesca de Pizzarette wilde testen, heb ik gelijk JA geroepen. Want oh …

Hou jij van pizza? En helemaal van écht verse pizza’s die net uit de steenoven komen? Lees dan vooral verder, want het water zal je in de mond lopen!

Toen ik de vraag kreeg of ik samen met Francesca de Pizzarette wilde testen, heb ik gelijk JA geroepen. Want oh my, ik hou wel van een pizza! Ik maak regelmatig zelf verse pizza’s (diepvries- of bezorgpizza’s komen hier de deur namelijk nooit meer in), maar met meer dan 2 personen begin ik er eigenlijk niet aan. Ondanks dat ik best rijkelijk bedeeld ben met een grote oven, passen er toch echt maar 2 pizzaplaten tegelijkertijd in. En dat is jammer, want het is heerlijk en super makkelijk te maken. Maar mijn gasten alleen aan tafel laten eten terwijl ik nog in de keuken sta, vind ik nou niet echt het toppunt van gezelligheid. Vandaar dat ik direct nieuwsgierig was naar dit apparaat, want de doos zei dat we met 4 personen tegelijkertijd pizza’s konden bakken. En dit alles terwijl je gezellig aan tafel zit te kletsen.

Pizzarette review_2

De Pizzarette ziet er uit als een kleine mini steenoven met een terracotta deksel. Wij mochten de 4 persoons-versie uitproberen, maar hij is ook voor 6-personen te koop. Er zitten 4 spatels bij en een uitsteekvormpje voor het deeg.

De voorbereidingen voor een avondje pizza’s bakken

Ik had ‘s middags het deeg al gemaakt, zodat het goed kon rijzen. Ook had ik de saus voorbereid; voor de peuter een basissaus en voor de volwassenen een saus met een pepertje. Daarna verschillende groente voorgesneden en in gezellige schaaltjes gedaan. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar pizza’s naar wens samenstellen. Denk hierbij aan gesneden ui, paprika, champignons, zwarte olijven, kappertjes, hollandse garnaaltjes, pittige plakjes worst, rucola en niet te vergeten geraspte kaas. Verder stond er op tafel nog peper en zout, maar ook wat oregano, tijm en olijfolie.

Pizzarette review_3

Toen het deeg ruim een uur had staan rijzen, heb ik het in plakken van ongeveer 3 mm dik gerold. Met behulp van het handige uitsteekvormpje die je bij de Pizzarette krijgt, kun je de deegplakken precies zo groot uitsteken als de diameter van je spatels. De restjes kneed je weer bij elkaar om vervolgens weer uit te rollen. Deze uitgestoken deegrondjes leg je op een bord die goed bebloemd is en tussen elke twee rondjes bloem je ook zodat ze niet aan elkaar plakken. Wanneer het bord vol is, pak je een stuk bakpapier en legt dit op de eerste laag. Stapel daarna weer verder op het bakpapier. Dat ze een beetje verder rijzen, is geheel normaal.

Pizzarette review_4

Aan tafel!

Toen alles op tafel klaar stond, was het tijd de gasten uit te nodigen en aan tafel plaats te laten nemen en de spatel ter hand te nemen. De peuter was met het verkeerde been uit zijn middagdutje gestapt en had nog een klein humeurtje. Maar bij de woorden “Zullen we samen een pizza maken?” trok hij gelukkig een beetje bij. Met kleine kinderen is het overigens wel aan te raden om hen niet zelf de pizza te laten bakken. De spatel is namelijk vrij warm als deze uit de oven komt. Zet een klein kind ook niet naast de Pizzarette, want de terracotta kap wordt gloeiend heet. Maar het idee dat ze zelf mogen bepalen wat er op hun pizza komt, laat ze direct glimlachen.

Pizzarette review_5

De allereerste keer vet je de spatels even in met olijfolie en plaats je ze in de oven. Deze kan dan goed opwarmen. We hebben de oven overigens een half uur voordat we aan tafel gingen al aangezet. Bij het allereerste gebruik komt er namelijk nog een beetje een raar luchtje vanaf. Dit is weg na een half uurtje. Haal de voorverwarmde spatel na een minuutje uit de oven en plaatst deze op je bord. Leg hier een deegrondje op en smeer hierop een dun laagje tomatensaus en ga los met de ingrediënten. Wat uitjes, paprika, misschien nog wat olijfjes, kappertjes of toch garnaaltjes? Ik zal je zeggen dat we de keuze moeilijk vonden. Maar het mooie is dat we meerdere pizza’s konden maken, waardoor we gewoon alles hebben kunnen uitproberen!
Beleg je pizza niet te rijkelijk, want dan garen ze minder snel. En het wordt een uitdaging om de pizza’s in en uit de oven te krijgen 😉 Mijn knappert kon zijn eerste exemplaar nog maar nét door de ingang van de Pizzarette krijgen. En het is echt waar, maar de meest simpele creaties hebben vaak het lekkerste resultaat. Zo was de pizza met tomatensaus, mozzarella, oregano en rucola het einde!

Maak de pizza af met een dun laagje geraspte kaas en schuif je spatel, met de opgemaakte pizza, in de Pizzarette. We hebben ontdekt dat tijdens het bakken de kant aan de opening net niet heet genoeg wordt. Het deeg wordt wel gaar, maar de rand is dan niet zo knapperig. Wil je wel een gelijkmatig knapperig korstje? Dan draai je halverwege je pizza even om op de spatel.

Wanneer je ziet dat de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen, kun je de pizza uit de oven halen. Sprenkel er nog wat olijfolie met gedroogde oregano overheen en dan ruik je het al; dit gaat fantastisch smaken!

Het Deedylicious oordeel over de Pizzarette

Ik moet eerlijk bekennen dat we zo’n positieve ervaring met de Pizzarette niet hadden verwacht. We dachten eigenlijk allemaal dat (zoals het met veel tafelapparaten gesteld is) er geen constante warmte zou worden afgegeven. Onze verwachting was dan ook dat de pizza’s verschillende gaartijden zouden hebben en dus niet allemaal even lekker zouden zijn. Maar zelfs met 4 pizza’s in de Pizzarette boekten we geweldig resultaat!

Ook had ik nooit verwacht dat het zo leuk zou zijn. Het was enorm gezellig en we hebben weer eens echt bijgepraat. Je zit de hele avond aan tafel en hebt dus ruim de tijd om bij te kletsen (en wijn te drinken) terwijl je pizza’s in de oven zitten.

Stiekem moet ik nog iets bekennen. We hadden nog veel voorgesneden groente over met als gevolg dat we de dag na de test gewoon weer de Pizzarette hebben aangezet! Ik heb mijn ouders uitgenodigd, nieuw deeg gemaakt en dit avondje gewoon nog een keer overgedaan. Ook zij waren laaiend enthousiast en hebben de Pizzarette gelijk gereserveerd voor Kerstavond.

De grootste voordelen voor ons zijn: makkelijk in gebruik, eenvoudig schoon te maken, geen stinkend huis na gebruik, gezelligheid aan tafel en de pizza’s zijn heel erg lekker! Echte nadelen konden we niet vinden. Nou misschien eentje dan…je moet tussendoor even je pizza draaien om deze gelijkmatig gaar te laten worden. Maar ja, als dat alles is.

Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek wanneer ik zeg: Wij zijn fan van de Pizzarette!

Pizzarette review_6

Tips en Tricks

Stapel je deegplakjes niet hoger dan 2 lagen. Pak dan gewoon een extra bordje en begin daar verder te stapelen. Zo voorkom je dat ze snel aan elkaar plakken. Ander voordeel hiervan is dat je aan iedere kant van je tafel een bordje kunt zetten, zodat iedereen er makkelijk bij kan.

Uit ervaring zou ik zeggen; zet het bordje met deeg niet te dicht in de buurt van de Pizzarette, want door de warmte gaan ze zeker weten plakken.

Wanneer je deeg niet gelijkmatig gaar wordt in de Pizzarette, haal je de spatel na 3 à 4 minuten eruit. Zet de spatel op je bord en wip je pizza even los van je spatel (met je mes of vork). Draai deze rond zodat het deel dat bij het stokje zat, nu aan de andere kant zit en plaats het voor een paar minuutjes terug in de oven.

Meer informatie over de Pizzarette vind je op hun website. De Pizzarette Original is o.a. verkrijgbaar bij Cook & Co, Blokker, wehkamp.nl en marskramer.nl en heeft een geadviseerde verkoopprijs van € 49,99.

Deze blog is een bijdrage van co-blogster Wendy.

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer