Ik heb deze plaatcake al meerdere keren gemaakt, maar iedere keer waren de foto’s te erg om te publiceren. Dat krijg je als je ‘s avonds om 23 uur aan het bakken bent en het enige normale licht wat nog voorhanden is, de 2 peertjes van de afzuigkap zijn. Maar deze plaatcake met bosbessen en frambozen is zo goed dat ik ‘m echt nog een keer overnieuw wilde maken voor jullie. Het originele recept is van Rudolph en stond in de Delicious. Ik heb er nog wat citroen en frambozen aan toegevoegd en ach, maak ‘m en je zult het proeven 🙂
Wat je nodig hebt
– 200gr roomboter, kamertemperatuur
– 200gr suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eieren
– 50ml volle yoghurt
– rasp van 1 citroen
– 200gr bloem, gezeefd
– 100gr bosbessen
– 100gr frambozen
– 1el amandelschaafsel
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet of een vierkante/rechthoekige, platte ovenschaal klaar die je eerst invet. Of maak een papieren bakvorm van een paar vellen bakpapier waarvan je de zijkantjes omhoog zet en de hoeken vastmaakt met paperclips of nietjes. Ik koos voor het eerste, want ik ben een gemaksmens.
Klop de boter los met de suiker en vanillesuiker totdat je een licht, romig mengsel hebt. Voeg de eieren, yoghurt en citroenrasp toe en klop nog even door. Spatel de bloem erdoor totdat je beslag net gemengd is. Schep het beslag in je ovenschaal, strijk glad en verdeel de bosbessen frambozen erover. Druk deze iets in het beslag. Strooi als laatste de amandelschaafsel erover en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak de cake in circa 30 minuten gaar en laat volledig afkoelen. Lekker om te serveren met poedersuiker.
Meer cake recepten vind je hier!
Volg Francesca Kookt! op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.