Dit gerecht heb ik alweer een flinke tijd geleden voor het eerst gemaakt. Ik werd geïnspireerd door de pompoen spaghetti van Vegadutchie. En als je dan een keer pompoen in huis hebt is het uitproberen zo aan de gang.Â
Ik moet bekennen dat ik vooraf nogal sceptisch was over het ‘spaghettiseren’ van pompoen. Wat mij betreft maak je spaghetti alleen van bloem en eieren en is de pompoen geschikt voor het maken van een saus. Maar soms moet je over je vooroordelen heen stappen. Gelukkig maar. Want dit recept is echt heel erg lekker.Â
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen
– 1 flespompoen
– 1 ui
– 1 kipfilet
– 1/2 rode kool
– 1/2 savooie koolÂ
– 1el pompoenpitten
– olijfolie om in te bakken
– olijfolie extra vergine
– versgemalen zwarte peper
– zeezoutÂ
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in tweeën en vet deze in met wat olijfolie. Rooster de pompoen circa 30 minuten in de oven totdat deze zacht genoeg is om het vruchtvlees eruit te schrapen. Laat de pompoen eerst iets afkoelen en ‘trek’ daarna het vruchtvlees uit de pompoen met een vork. Zo krijg je de pompoen spaghetti.Â
Hak in de tussentijd de ui fijn en snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de beide koolsoorten ook fijn.Â
Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui totdat deze zacht en glazig is. Voeg de kipfilet toe en bak deze bruin. Als laatste komt de kool erbij. Roerbak totdat de kool geslonken is, maar nog wel zijn bite behoud (dus niet te slap laten worden). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een klein scheutje balsamico azijn.
Schep wat pompoen spaghetti op een bord en schep hier een flinke lepel van het kip-kool mengsel op. Strooi er wat pompoenpitten over en een scheutje olijfolie extra vergine.