Het is natuurlijk geen optie dat ik kerst voorbij laat gaan zonder jullie te inspireren met een kids kerstmenu! Zeker als je veel kids bij elkaar hebt met Kerstmis dan kun je prima voor hen een apart kerstmenu serveren. Of de papa’s en mama’s eten mee met de kids, dat kan natuurlijk ook. Want ik weet toevallig dat de rest van het menu ook heel smakelijk is 🙂 We trappen af met een licht zoetige pompoensoep met sterretjes. De pompoensoep maak je zelf (kan al een dag van tevoren) en de sterretjes, dat zijn eigenlijk gewoon mini kaastosti’s in de vorm van een ster. En die gaan ze echt heel lekker vinden. Ook deze kun je al voorbereiden en hoef je ‘s avonds dan alleen nog even in de oven te doen.
Wat je nodig hebt voor 4 kids
– 8 plakjes bladerdeeg
– 1 oranje pompoen
– 1 ui
– 1tl kurkuma
– 500ml rundvleesbouillon + 250ml als reserve
– 4 plakken jong belegen kaas
– 1 ei, losgeklopt
– 1el sesamzaadjes
– 25ml room
– sap van 1 sinaasappel
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– ook nodig: uitsteekvormpje in de vorm van een ster
Wat je gaat doen
Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Schil de pompoen en snijd deze in grove stukken. Hak de ui grof.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui in. Voeg na 1 minuut de kurkuma toe en bak deze mee. Als de ui glazig is, doe je de stukken pompoen erbij en dit bak je nog 2 minuten mee terwijl je blijft roeren. Schenk vervolgens 500ml rundvleesbouillon erbij en breng aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat 30-40 minuten zachtjes pruttelen totdat de pompoen helemaal gaar is. Als je een grote pompoen hebt, zul je meer bouillon nodig hebben. Check goed dat de pompoenstukken helemaal onder staan en schenk anders nog wat bouillon erbij.
In de tussentijd ga je de sterretjes maken. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Gebruik je uitsteekvormpje en haal uit ieder plakje bladerdeeg 2 of 3 sterren. Als je 16 bladerdeeg sterren hebt dan heb je vervolgens 8 sterren uit de kaas nodig. Leg een plakje bladerdeeg op je werkblad (kleverige deel naar boven) en leg daar een plakje kaas op die precies aansluit op de vorm. Eindig met een bladerdeeg ster. Als alle sterren klaar zijn, leg je ze naast elkaar. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met geklopt ei en strooi er wat sesamzaadjes over. Zet de kaastosti sterretjes voor 15-20 minuten in de oven totdat ze goed zijn ‘opgeblazen’ en een mooi goudbruin korstje hebben.
Als de pompoen gaar is, pureer je de soep helemaal fijn met een staafmixer. De soep hoort iets dikkig te zijn. Maar vind je ‘m te dik dan kun je altijd nog iets aanlengen met runderbouillon. Schenk de room en sinaasappelsap bij de soep en roer goed door. Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer de soep aan de kids in vrolijke kommen met daarop de sterretjes.
Alle kerstinspiratie op een rijtje? Klik dan hier! En morgen komt het hoofdgerecht van het kids kerstmenu online…mijn culy versie van kip, patat en appelmoes 🙂