4.17 van 6 stemmen

Puree met kastanjechampignons, tomaat en tijm

30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel …

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel op tafel. Zoals deze puree met kastanjechampignons, wortel, paprika, tomaat en tijm. Ontzettend makkelijk om te maken en heerlijk kruidig van smaak.

Voor dit gerecht gebruik ik uiteraard kruimige aardappels voor de puree die ik ook nog op smaak breng met tijm. De echte held van deze stamppot is de topping waarvoor ik een snelle stoof van kastanjechampignons, paprika, wortel en tijm heb gemaakt. Gecombineerd met de tomato frito en tomatenblokjes met basilicum en oregano wordt het een heerlijke, kruidige stoof.

Liefhebbers kunnen er nog wat vlees of kip aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan reepjes kipfilet, uitgebakken spekjes of cervelaat- of chorizoworst. Maar je kunt de saus net zo goed vegetarisch houden, dan is deze puree met kastanjechampignons ook ontzettend lekker. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappels, geschild en grote gehalveerd
  • 100 - 150 ml melk
  • boter
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr wortel, in dunne halve maantjes
  • bakolijfolie
  • 200 gr rode puntpaprika, in stukjes
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 pakje (350 gr) Heinz Tomato Frito
  • 1 blik (390 gr) Heinz Tomato Blokjes met basilicum en oregano
  • 1 el tijmblaadjes
  • optioneel: 100 - 200 gr kip of vlees naar keuze, ik koos voor uitgebakken blokjes cervelaatworst
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje water (de aardappels moeten net onder staan) met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af. Schenk 100 ml melk in de pan en voeg een klontje boter toe. Verwarm dit en voeg de aardappels toe. Stamp tot een romige puree. Voeg extra melk toe als je de puree nog te droog vindt. Roer als laatste de tijm erdoor en houd warm tot gebruik.
  • In de tussentijd verhit je een hapjespan. Fruit de ui en wortel een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie.
  • Voeg de paprika en kastanjechampignons toe en bak tot de champignons net beginnen te slinken.
  • Schenk de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes in de pan en roer de tijmblaadjes erdoor. Als je kip of worst wilt gebruiken, roer je deze nu ook door de saus. Laat circa 15 minuten pruttelen zonder deksel terwijl je af en toe roert. Als al het overtollige vocht weg is, is de saus klaar. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper.
  • Schep op ieder bord een flinke opscheplepel van de puree en top af met een royale schep van de stoof.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten.
  • Heb je een kliekje over? Dit kun je de volgende dag opbakken in een hapjespan.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer