Vers deeg maken doe ik niet altijd. Gelukkig zijn daar ook oplossingen voor. Zoals bijvoorbeeld de verse degen van Tante Fanny. De oorsprong van deze degen ligt in Oostenrijk waar het zeer populair is. In Nederland gebruik je misschien al het blader- of pizzadeeg en dan weet je dat deze prima in orde zijn. Vrij van toevoegingen, conserveringsmiddelen of geharde vetten. Gewoon lekker spul als je geen zin of tijd hebt voor het echte werk.
Een aantal weken geleden werd ik door Tante Fanny uitgenodigd om samen met ze te gaan bakken in Gumpoldskirchen, Oostenrijk. Een uitgebreid verslag hiervan volgt nog, maar vandaag wil ik vast dit heerlijke recept delen voor een hartige quiche met geroosterde aubergine, wortel en rucola-walnootpesto. De quiche heb ik gemaakt met het verse quiche- en taartdeeg. Die kun je voor zowel hartige als zoete bereidingen gebruiken en helemaal ideaal is dat het al een ronde vorm heeft. Geen gedoe met uitrollen dus, het deeg kan zo in de quichevorm.
Wat je nodig hebt
– 1 aubergine
– 4 wortels
– olijfolie
– zeezout
– 4 eieren
– 200gr crème fraîche
– 1/2 portie rucola-walnootpesto volgens dit recept (de andere helft kun je in een afgesloten potje in de koelkast bewaren)
– gemalen zwarte peper
– 1 rol Tante Fanny vers quiche- en taartdeeg (verkrijgbaar bij EMTÉ, Hoogvliet en Plus)
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten / Wachttijd: 75 minuten (grillen en bakken)
Snijd de aubergine en wortel in de lengte in plakken. Deze ga je roosteren in de oven of in een grillpan. In de oven meng je de plakken met olijfolie en snufje zeezout. Rooster vervolgens circa 30 minuten op 200 graden. Voor in de pan smeer je de plakken eerst lichtjes in met olijfolie en daarna grill je ze om en om totdat ze net gaar zijn.
Voor de quiche warm je de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los met de crème fraîche en schep de rucola pesto erdoor met een snuf zout en zwarte peper. Vet een quichevorm in en leg daar het deeg op. Druk de zijkanten aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Schenk de helft van het eimengsel in de vorm en leg daar een laag aubergine en wortel op. Schenk de andere helft erover en leg daar wederom plakken aubergine en wortel op. Vouw het overhangende deeg rommelig over de vulling en zet de vorm in de oven.
Bak de quiche met geroosterde groenten circa 45 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin en gaar is.
Tip: Rooster extra wortel en maak daar de volgende dag een lekkere lunch of lichte avondmaaltijd van met bulgur, pesto, verse rucola en walnoten.
In dit recept heb ik een product gebruikt dat gratis is toegestuurd. Lees hier mijn disclaimer.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!