Eerder deze week gaf ik jullie al het recept voor mijn rabarber-aardbeienjam. Na het maken van deze jam had ik nog wat rabarber en aardbeien over en misschien had ik stiekem ook ietsje te veel ingekocht.
Geen beter excuus om nog een recept te maken met deze heerlijke combi! En dat werden deze rabarber-aardbeienflappen! Pas maar op appelflap, je hebt er zojuist een geduchte concurrent bijgekregen…
Wat je nodig hebt voor 4 rabarber-aardbeienflappen
– 4 vierkante blaadjes bladerdeeg (uit de diepvries)
– 100gr rabarber
– 100gr aardbeien
– 150gr suiker
– 30gr kokos- of amandelmeel
– 1 losgeklopt ei
– 20gr kokosvlokken of geschaafde amandelen
Extra:
-bakpapier
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: voorbereiding 10 min. + oven 15 min.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien
2. Was de rabarber, haal een klein stukje van de boven- en onderkant af en verwijder eventuele stugge draden. Snijd vervolgens in kleine stukjes (ongeveer 2cm). Haal de kroontjes van de aardbeien, was en halveer deze (wanneer je grote aardbeien hebt, in vieren).
3. Meng de rabarber, suiker en het meel in een kom goed door elkaar.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier twee blaadjes bladerdeeg op. Verdeel hier het rabarber aardbei mengsel over. Dek af met de overige bladerdeeg en druk de zijkanten dicht.
5. Besmeer met wat ei en strooi de kokosvlokken erover heen. Schuif in de oven voor 15 minuten, of tot dat de flappen mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens iets afkoelen en snijd diagonaal doormidden, zodat je vier flappen hebt.
6. Mocht je nog wat van de vulling over hebben, maak dan vooral nog wat extra flapjes 😉
Zowel ikzelf als de gelukkigen die dit mochten proeven werden heel blij van deze rabarber-aardbeienflappen. Geniet ervan!
Recept & fotografie: Dominique