1721 resultaten

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Dukkah van geroosterde hazelnoten en sesamzaadjes

Heb je weleens dukkah geproefd? Deze Midden-Oosterse specerijenmix zit boordevol smaak en is verrassend veelzijdig in de keuken. Oorspronkelijk komt dukkah uit Egypte en wordt het traditioneel gegeten als dip met brood en olijfolie. Je doopt een stuk flatbread eerst in olijfolie en daarna in de dukkah. Simpel, maar zó

Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans

Samenwerking – Soms heb je van die gerechten die je tafel direct vullen met warmte, geur en gezelligheid. Deze vegetarische curry is er zo een! Rijk aan smaak, boordevol groenten en heerlijk kruidig dankzij de curry madras specerijen. En het mooiste? We maken er zelfgebakken volkoren naans bij met een

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato Frito® Basil heb

Spaanse albóndigas – kleine gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus

Samenwerking – Wie ooit in Spanje is geweest, kent ze vast: albóndigas, heerlijke gekruide gehaktballetjes die langzaam garen in een smaakvolle tomatensaus. Dit klassieke gerecht wordt in tapasbars vaak geserveerd met brood om de rijke saus tot de laatste druppel op te deppen. Voor mijn versie van albóndigas gebruikte ik

Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten

Samenwerking – Deze gezonde Tex Mex bowl kan ik iedere week wel eten en is perfect voor de Tex Mex Friday! Hij is gevuld met smeuïg gestoofd kipgehakt, geroosterde wintergroenten, kidneybonen, rucola, een chili-yoghurtsaus én tortillachips die ik maakte van de oat tortilla’s van Santa Maria. Daarmee krijg je weer

Volkoren bananenbrood met kaneel en noten

Wie mij volgt op Instagram weet ik dat ik een tijdje volkoren bananenbrood recepten heb getest samen met mijn jongste zoon. Ik wilde een volkoren bananenbrood net zo smeuïg smaakte als een plakje ‘gewoon’ bananenbrood. Maar dat deze ook vol zou zitten met voedzame ingrediënten zodat ik in theorie iedere

Preirisotto met gebakken pietermanfilet en tomaatkruim

Vandaag staat er een romige preirisotto op het menu en die serveer ik met gebakken pietermanfilet. Een ondergewaardeerde vis uit onze eigen kustwateren, zoals de Noordzee en Atlantische Oceaan. Ik voeg ook nog wat tomaatkruim en verse citroen toe, een heerlijke combi die de delicate smaak van de pieterman versterkt.

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ‘m al op zondag en bewaar ‘m vervolgens in de

Zo maak ik mijn erwtensoep zonder varkensvlees

In de klassieke erwtensoep recepten vind je ze natuurlijk allemaal terug. Ik heb het over onder andere varkensribben, schouderkarbonades, speklappen en rookworst. Maar als je nou erwtensoep zonder varkensvlees wilt maken, hoe doe je dat dan? Nou, verrassing!, wij eten ‘m thuis altijd zonder varkensvlees en vandaag deel ik mijn

Kaasdip met witte wijn en tijm

Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand

Smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg

Begin je ochtend feestelijk met deze smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg! Ze zijn niet alleen heerlijk zacht en gevuld met de warme smaak van kaneel, maar de gedroogde abrikozen en de crunch van pecannoten maken deze kaneelbroodjes helemaal af. Het beste van alles? Je maakt ze in een handomdraai met een

Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta

Samenwerking – Deze klassieke Griekse kerstsalade heb ik in een feestelijk jasje gestoken, perfect voor de kerstbrunch! De smaken van frisse komkommer, ingelegde rode ui, kalamata olijven en verse oregano combineren prachtig met de romige opgeklopte feta, die ik extra smaakvol maak met een vleugje knoflookolie. De ster van het

Zalm uit de Airfryer met krokant korstje en pompoen hasselback

Samenwerking – Dit jaar heb ik een kerst dagmenu uit de Airfryer gemaakt en dat was een geweldig succes! Voor het hoofdgerecht heb ik mijn nieuwe dubbele BK Airfryer gebruikt, zodat alles tegelijkertijd bereid kon worden. De zalm uit de Airfryer krijgt een krokant korstje dankzij de dille-panko-topping, terwijl de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

x

Zoekfunctie categorie

Gang

Gerecht

Bereidingstijd

Ingrediënt

Thema

Keuken

Seizoen

Feestdag