Loaded nacho’s van de barbecue

Loaded nacho’s als borrelhapje in het weekend sla ik nooit over! Maar wist je dat je die ook perfect op de barbecue kunt maken? En dat de loaded nacho’s dan nog lekkerder worden? Vandaag heb ik er een heel makkelijk recept ervoor wat je in ieder soort barbecue kunt maken,

Krokante kippendijen met cidersaus en radijssalade

Mij maak je bijzonder gelukkig met een knapperig kippenvelletje. Niet zo’n halfzachte, die parkeer ik altijd bij mijn oudste kind die alle soorten vel nog belieft. Onlangs had ik kippendijen in huis, met vel uiteraard, van Hoeve Biesland en daar besloot ik krokante kippendijen van te maken. Lekker in combinatie

Ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm

Ik kan dus echt enorm genieten van een hartig ontbijt. Hoe hartiger, hoe beter. Daarom staat er vandaag een geweldig hartig ontbijt op het menu voor iedereen die er ook van houdt: ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm. Een klassieke ontbijtcombinatie van eieren met gerookte zalm, maar dan verpakt

Japanse okonomiyaki, zo maak je ‘m zelf!

De betekenis van okonomiyaki is letterlijk ‘Wat je maar wilt’. Het is een hartig gerecht uit de Japanse keuken waarvoor de basis wordt gemaakt van een beslag. Waardoor we het vaak vergelijken met een pannenkoek, maar verder lijkt het in niets op de voor ons zo bekende zoete pannenkoek. Aan

Pastasalade met groene asperges en broccolirijst

Dol op pastasalades zijn we hier thuis, mijn mannen maak ik er ook altijd blij mee. Ideaal gerecht ook om te maken met kliekjes gekookte pasta, al was het alleen maar voor de lunch. Maar ik weet niet hoe het bij jullie is, maar onze pastasalades zijn vaak wel héél

Bloemkoolsteaks met pesto en salade

Ik vind bloemkool echt een fantastische groente. Het neemt gemakkelijk smaken op, leent zich voor alle soorten keukens (van Indiaas tot Italiaans) en is makkelijk te bereiden. Mits je ‘m niet gaat koken tot moes (bloemkoolpuree uitgezonderd), want dan moet ik altijd een beetje huilen. Wat je ook heel goed

Macaroni met tomaat van Mari Maris

Niets zo troostend als een bordje macaroni, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het eigenlijk nooit maak. Tot ik een tijdje terug het nieuwe kookboek À la minute van Mari Maris doorbladerde en zo stuitte op het recept voor haar ‘macaroni en tomaat’. Mari vraagt zich af of

Brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei

Voor een broodje met zalm en avocado mag je me altijd wakker maken, zeker tijdens feestdagen! Of misschien wordt het automatisch wel een feestje als je deze brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei maakt, dat kan natuurlijk ook ;-). Ik had nog een half briochebrood in de broodtrommel liggen

Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui

Bonen zijn geweldig voor een dagje geen vlees, want ze zijn een enorme bron van eiwitten en vezels. Sterker nog, ik vind ze een van de meest natuurlijk vleesvervangers en wij eten minstens één keer per week een avondmaaltijd met bonen. En vaak voeg ik ook nog een handje bonen

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen. Dat neem ik echter op de

Gestoofde tomaten met ui en piment

Ik hou van bijgerechten, sauzen en dressings met heel veel smaak. Die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen en deze gestoofde tomaten met ui en piment is er daar een van. Eenmaal gestoofd is het een umamibom geworden die perfect samengaat met een stukje vlees of vis, maar

Hartige havermout met tomaat en Parmezaanse kaas

Voor de hartige ontbijtfans onder ons heb ik vandaag een hartige havermout in de aanbieding die een van mijn grote favorieten is geworden de afgelopen maanden. Door de havermout even te koken in bouillon en daarna te mengen met Parmezaanse kaas krijg je een heerlijke, romige havermout. Het lijkt in

Pulled chicken nacho’s

Als ik mijn kinderen ergens blij mee kan maken thuis zijn het wel deze pulled chicken nacho’s. En aangezien we midden in het feestweekend van mijn jarige tiener zitten, vond ik het wel toepasselijk om mijn pulled chicken nacho’s recept met jullie te delen. Een ovenschotel vol met lekkers is

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca