Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens.

Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik 5 uur lang bieten zou gaan roken op onze barbecue. Maar aangezien ik me in een ander project had gestort waarvoor ik 5 uur lang Oreo koekkruimels wilde roken (waarover later meer) én het feit dat ik nog een paar prachtige

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Courgette lasagne met linzen en Parmezaanse kaas

Lasagne maak je traditioneel met dunne pastavellen, maar feitelijk kun je lasagne van alles maken. Zo heb ik weleens wontonvellen en tortilla wraps gebruikt, maar ook plakken knolselderij en aubergine zijn favoriet in dit huishouden. Vandaag maak ik weer laagjes met groenten en is de courgette aan de beurt! Ik

Snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten

De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens

Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het

Zuid-Afrikaanse vegetarische bobotie

Toegegeven, de enige Zuid-Afrikaanse bobotie die ik in het verre verleden kende, was degene uit een pakje. Ik had geen idee hoe de echte hoorde te smaken. Maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Sowieso zal je mij nooit meer wereldgerechten uit een pakje zien maken, want

Luchtige pancakes met maanzaad en citroenfrosting

Deze heerlijk luchtige pancakes zijn geïnspireerd op de klassieke citroencake met maanzaad. En geloof me, in pancakevorm is het net zo’n succes! Ze zijn fluffy en door de citroenfrosting friszoet, een ideaal zomers ontbijt dus. Serveer ze met verse aardbeien (of ander vers fruit) en je dag kan niet meer

Pasta met aubergine, gekaramelliseerde ui en rucola

Aubergine combineert bijzonder goed met zoete, gekaramelliseerde ui. Samen met wat oregano en balsamicoazijn maakte ik daar een pastasaus van die ik serveerde met orecchiette pasta en rucola. Maar je kunt ook kiezen voor penne, fusilli of zelfs verse ravioli. Nog wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en je kunt genieten

Mini pavlova’s met abrikoos en pijnboompitten

Dit is een heerlijk zomers dessert voor als je echt even wilt uitpakken. De combinatie van de chewy mini pavlova’s, slagroom met heerlijke fruitspread, gekaramelliseerde abrikoos en de geroosterde pijnboompitten is hemels! Ik kan er niks anders van maken. Zoveel verschillende smaken die perfect bij elkaar passen, dit is gewoon

Griekse salade met olijven, feta en oregano

De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt

Griekse souvlaki van lam en vegetarische souvlaki

De letterlijke vertaling van souvlaki is spies(je) en dat is precies wat je krijgt als je Griekse souvlaki bestelt. Aan de spies kan kip, varkensvlees of rundvlees geregen zijn. Of, mijn favoriet, lamsvlees dus. En vandaag ga ik jullie verblijden met het recept voor deze Griekse souvlaki van lam. Maar

Salade met parelcouscous, broccoli en serranoham

In de categorie maaltijdsalades heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie! Namelijk een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel, feta, amandelen en serranoham. Een geweldig samenspel, vooral in combinatie met de dressing van granaatappelazijn en olijfolie extra vergine. Wij hebben er goed van gesmuld vlak voor mijn

Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie

Deze bonensalade maakte ik onlangs toen ik een Amerikaanse barbecue thuis organiseerde. De ‘three bean salad’ is in Amerika vaak een standaard onderdeel van picknicks of potlucks en er zijn tig variaties op te bedenken. Meestal zitten er groene bonen uit pot in, maar die vind ik niet zo lekker

Zomerse gazpacho met kersen

Deze gazpacho met kersen is perfect voor een warme zomerse avond. Weer eens wat anders dan een salade, maar net zo verfrissend en vol groente én fruit. Bovendien: hij is zo gemaakt! Je kan de gazpacho ook prima een dag van tevoren maken en meenemen naar een zomerse picknick of

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca