Ontbijt trifle met kwark en aardbeien

Vandaag staat er een heerlijk verwenontbijt op het menu! Het ziet eruit als een toetje, maar is toch echt een ontbijt! Deze ontbijt trifle met kwark, aardbeien, cake en witte chocolade is het perfecte moederdagontbijt dat ook nog eens super makkelijk te maken. Zo makkelijk zelfs dat kinderen het ook

2x Aubergine van de barbecue mét wijntip

Samenwerking – Wat ben ik aan het genieten van dit mooie weer in combinatie met mijn barbecue in de tuin! Misschien zelfs wel meer nu, omdat we bijna alleen nog maar thuis zijn. Onze woonkamer is deels verplaatst naar de tuin en ik gebruik de barbecue als verlengde keuken, we

Cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen

Het is bijna Moederdag en ik heb speciaal voor deze dag een geweldige taart bedacht! Deze prachtige cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen ziet er spectaculair uit, maar is toch heel makkelijk om te maken. En ontzettend lekker, niet geheel onbelangrijk ;-). Maak ‘m voor je moeder of voor jezelf

Minestronesoep met voorjaarsgroenten en orzo

Waarschijnlijk heb je in je leven al veel vaker minestronesoep gemaakt dan je dacht. Want deze Italiaanse soep is niets anders dan een goedgevulde, dikke groentesoep. Een ideaal gerecht voor kliekjes dus, want als je nog verschillende soorten groenten in huis hebt dan kun je daar in een handomdraai een

Zalm met spinazie, zeekraal en saffraansaus

Op zonnige lentedagen eet ik bij voorkeur niet te zwaar. Uitzonderingen daargelaten ;-). Een van mijn favoriete lentegerechten is dan ook een bordje vis met roergebakken groenten. Zoals deze zalm met spinazie en zeekraal. Ontzettend makkelijk om te maken en vol van smaak. Omdat het vandaag comfort food vrijdag is

Tagliatelle met asperges, dille en gerookte zalm

Sinds de Hollandse asperges weer verkrijgbaar zijn, heb ik er al flink wat gegeten. Aspergesoep ook, want van de schillen van de asperges kun je deze heerlijkheid maken. Een recept daarvoor vind je uiteraard ook op mijn blog. Vandaag eten we pasta met een klassieke aspergecombinatie, namelijk tagliatelle met asperges,

Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze zalm uit de oven al bijna een jaar voor jullie klaar staat om te publiceren. Geen idee waarom ik het nog niet eerder heb geplaatst, want deze gerecht met balsamico, cherrytomaten en citroen is zalig! En zo ontzettend makkelijk om te maken. Een

Banana cream pie met chocolade en meringue topping

Het is bijna Pasen en ik heb hiervoor een heerlijke feesttaart gemaakt: mijn banana cream pie met chocolade én meringue topping. Voor deze taart kun je uitgebreid de keuken induiken, want alle componenten maak je zelf. Van de knapperige bodem, pure chocoladeganache, romige puddingvulling tot de Italiaanse meringue (waarvoor ik

Burrito’s met tofu, bonen, spinazie en rijst

Voor deze burrito’s met tofu hoef je maar heel weinig moeite te doen en het resultaat is zalig! Normaal eet ik mijn burrito’s eigenlijk altijd met gehakt en soms met kip (zoals deze met krokante kip). Maar ik vond het een uitdaging om ook eens een vegetarische variant te maken

Kruimelcake met appel, peer en koekkruiden

Ik ben er dol op. Een zachte, smeuïge cake met een krokante kruimellaag. Oftewel een kruimelcake. En laat die nou heel makkelijk zijn om zelf te maken. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor kruimelcake met appel, peer en koekkruiden voor jullie. En die kun je ook maken met alleen

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Bietenspread met feta, tijm en pecannoten

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel gekookte bieten. Ik eet ze gewoon zo, in een stamppot of soep, roerbak ze, maar maak er ook graag een bietenspread van. Maar een recept daarvoor miste nog op mijn blog! Daar ga ik vandaag verandering in brengen met het

Vegetarische paella: lekker snel voor doordeweeks

Als ik ergens blij van word, is het een grote pan paella. Alleen al door hoe het gerecht eruitziet. Vrolijke kleuren die versterkt worden door partjes citroen en wat fijngehakte peterselie als garnering. En natuurlijk de smaak… rijk, kruidig, romig, met hinten van saffraan en het frisse van de citroen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer