Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉 Hier hoort nog wel een

Pasticcio uit Mangiamo!: dé lasagne uit de Veneto

Als er iemand is van wie je Italiaans kunt leren koken is het Antoinette Coops. Door de liefde emigreerde ze naar Italië en ontdekte daar alle geheimen van de Italiaanse keuken. Met name de streekgerechten uit de Veneto, waar ze woont met haar echtgenoot en kinderen. Jarenlang schreef ze daarover

Sticky toffee cake met dulce de leche

Hieperdepiep hoera! Francesca is bijna 40 jaar! Een paar weken geleden vroeg ze of ik een verrassings verjaardagstaart wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat ,maar wat maak je nou voor een echte foodie die alles al geproefd heeft en ook vast wel een beetje kritisch is. Help!! Nu kan ik

couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Kaasschnitzel met tuinkruiden, krieltjes en salade

Wanneer je een dagje vegetarisch wilt eten, kun je er ook voor kiezen om een vleesvervanger te gebruiken. Of je maakt ‘m een keer zelf! Zoals deze zelfgemaakte kaasschnitzel met tuinkruiden bijvoorbeeld. Verwennerij voor de echte kaasliefhebbers. Je serveert de kaasschnitzel met krieltjes en een salade. Een heerlijke maaltijd voor

Dutch baby met gekarameliseerde peer

Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord

Zo vind ik mijn baba ganoush het allerlekkerst

Wat doe je als je aubergines uit eigen tuin van een vriend krijgt? Dan ga je baba ganoush maken, tenminste ik wel. Deze auberginedip uit het Midden-Oosten vind ik zalig op een broodje, maar ook met platbrood of naan. Op alles wat lijkt op brood eigenlijk. Nou kwam ik tot

Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Zoete aardappel en bonen is voor mij een gouden combinatie. Voedzame ingrediënten, maar ook heel smakelijk en daarom koos ik ervoor om ze samen te voegen in een ovenschotel. Met wat maïs, lente-ui en cherrytomaten werd het een heerlijk gerecht waar iedereen thuis van heeft gesmuld! In het geval van

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer