Deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen in de kleuren van de Nederlandse vlag zijn perfect voor aankomende Koningsdag! De fluffy wafels, zoete room en frisse bessen combineren fantastisch met elkaar en met een vers glas jus d’orange kun je de dag gelijk beginnen met een Koninklijk ontbijt! Met dit recept maak je 4 wafels, maar verdubbel het gerust voor nog meer heerlijke red velvet wafels!
Wat je nodig hebt voor 4 wafels
-
- 150 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- zout
- 50 gr suiker
- 1 el cacaopoeder
- 2 eieren
- 115 ml karnemelk
- 1 tl vanille extract
- rode kleurstof (die vind je onder andere bij Hanos en Xenos)
- zonnebloemolie
- 200 gr slagroom
- 30 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 200 gr blauwe bessen
- ook nodig voor de wafels: wafelijzer en een kwastje om in te vetten
Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
1. Verwarm het wafelijzer 5 minuten voor.
2. Doe de bloem met het bakpoeder, flinke snuf zout, 50 gr suiker en cacaopoeder in een grote kom.
3. Voeg de eieren, karnemelk en vanille extract toe en klop tot een glad beslag met een garde.
4. Doe de rode kleurstof erbij tot je de gewenste kleur hebt.
5. Vet het wafelijzer in met zonnebloemolie en vul met het beslag.
6. Verdeel het beslag per portie zorgvuldig over het ijzer en bak de wafels 3 tot 5 minuten.
7. Leg de red velvet wafels na het bakken op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie.
8. Klop in de tussentijd de slagroom met de 30 gr suiker en vanille extract lobbig.
9. Schep vlak voor serveren de vanilleroom op de red velvet wafels en garneer met blauwe bessen. Daarna is het tijd om te genieten!
Recept & fotografie: Debbie Bodewes