Alcoholvrije glühwein met sap uit de Betuwe

Ik drink nu al een tijdje vrijwel geen alcohol meer om de opvliegers tegen te gaan en dat werkt verbazingwekkend goed! De opvliegers zijn zo goed als verdwenen en ik ontdek steeds meer feestelijke alcoholvrije drankjes waar ik echt heel blij van word. Speciaal voor de kerstdagen wilde ik een

Advocaat tiramisu met cantuccini koekjes

Wat is advocaat toch heerlijk, zeker in deze tijd van het jaar als het weer bijna Pasen is. Ik kreeg laatst twee hele bijzondere flessen advocaat toegestuurd (waarover later meer) en daar besloot ik onder andere een advocaat tiramisu mee te maken en dat werd een mega succes. Dus natuurlijk

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Review bamix cordless – de staafmixer die alles kan

Laat ik deze review beginnen met een bekentenis. Want toen ik de nieuwe bamix cordless kreeg om uitgebreid te testen ben ik een paar weken, misschien wel maanden, in de war geweest. Ik gebruikte ‘m namelijk als een traditionele staafmixer en als er iets is wat de bamix niet is…

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

Krokante kippendijen met cidersaus en radijssalade

Mij maak je bijzonder gelukkig met een knapperig kippenvelletje. Niet zo’n halfzachte, die parkeer ik altijd bij mijn oudste kind die alle soorten vel nog belieft. Onlangs had ik kippendijen in huis, met vel uiteraard, van Hoeve Biesland en daar besloot ik krokante kippendijen van te maken. Lekker in combinatie

Macaroni met tomaat van Mari Maris

Niets zo troostend als een bordje macaroni, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het eigenlijk nooit maak. Tot ik een tijdje terug het nieuwe kookboek À la minute van Mari Maris doorbladerde en zo stuitte op het recept voor haar ‘macaroni en tomaat’. Mari vraagt zich af of

Andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes

Ik kreeg een tijdje terug het nieuwe kookboek van Colette Dike (die je wellicht ook kent als FoodDeco) toegestuurd. In De Nieuwe Winterkeuken bladerde ik langs Colette’s 50 recepten uit haar lievelingsseizoen en daar werd ik blij van. Lekkere kost met winterse kruiden en aardse smaken die je verwarmen. Met

Review: Ik bakte pizza’s in de Pizzaiolo van Sage

Echte houtovenpizza’s bakken in je eigen huis, ik dacht niet dat het kon. Behalve als je een houtoven in je keuken metselt, de Mr. ziet me al aankomen. Dus wij bakten altijd pizza’s in de oven en da’s prima, maar toch anders. Op de barbecue kan natuurlijk ook, maar dan

Francesca Proeft #8 – Kruidige zaken

Ik zou niet weten wat ik zonder kruiden, specerijen, pepers en zout zou moeten in mijn keuken. Mijn keukenlade puilt inmiddels ook uit met kruidenpotjes en ik heb zelfs een peper- en zoutplankje waar mijn favoriete producten op te vinden zijn. En dan natuurlijk pepers! Ik heb een flinke collectie

Francesca Proeft #7 – Back to school

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week inspiratie voor na de zomervakantie! Voor als de kinderen weer naar school gaan, het leven weer een

Mini pavlova’s met abrikoos en pijnboompitten

Dit is een heerlijk zomers dessert voor als je echt even wilt uitpakken. De combinatie van de chewy mini pavlova’s, slagroom met heerlijke fruitspread, gekaramelliseerde abrikoos en de geroosterde pijnboompitten is hemels! Ik kan er niks anders van maken. Zoveel verschillende smaken die perfect bij elkaar passen, dit is gewoon

Francesca Proeft #5 – Alcoholvrij genieten

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Alcoholvrij genieten! Voor de mensen die wel van een drankje met karakter houden, maar waar

Francesca Proeft #4 – Lekkers voor kinderen

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Lekkers voor kinderen! Voor ouders die hun kinderen nieuwe smaken willen laten ontdekken en kinderen

Francesca Proeft #3 – Borreltijd

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Borreltijd! Voor liefhebbers van uitgebreide borrels met lekkere hapjes, goedgevulde borrelplanken, bitterballen én kroketten en

Traybake met kip, krieltjes en rozenharissa

Harissa is een perfecte saus voor mensen die houden van pittigheid met een beetje diepgang. Want deze rode saus, die van oorsprong uit Tunesië komt, bevat naast chilipepers ook ingrediënten als tomaat, ui, knoflook, komijn, karwijzaad, koriander en natuurlijk olijfolie. Ook wordt er veelal rode paprika, tomatenpuree en citroensap aan

Francesca Proeft #1 – Vaderdag

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Iedere week ga ik jullie verrassen met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Vaderdag! Zoek je nog iets bijzonders? Dan heb ik nog wel een aantal fijne

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer