5 kookboeken die de moeite waard zijn

We hebben de afgelopen tijd weer een hoop nieuwe kookboeken voorbij zien komen. En over een aantal zijn we meer dan enthousiast. Vandaar dat ik vandaag 5 kookboeken met jullie deel die de moeite waard zijn. Deze kookboeken zijn net even wat specialer of echte must haves. Ze staan met recht

Review van de KitchenAid Magnetic Drive Blender

Medio 2015 kwam de nieuwe KitchenAid Magnetic Drive Blender op de markt. Niet zomaar een blender, deze kan namelijk supersonische snelheden aan waardoor blenden naar een nieuw niveau wordt getild. Ik was benieuwd wat deze blender nou zo bijzonder maakt en vroeg of ik ‘m een paar weken mocht lenen

De perfecte gevulde kalkoen voor Kerstmis

Er klinkt een licht gejuig als ik aan mijn vrienden vertel dat we ook deze kerstavond de gevulde Copas kalkoen op het menu hebben staan. De kalkoen van vorig jaar staat nog in hun geheugen gegrift en ze kunnen niet wachten totdat ik ‘m weer serveer. Ik juich stilletjes mee,

De pasta van de toekomst komt uit de zee

Net als je denkt dat je alles gezien hebt, halen ze opeens pasta uit de zee. Tagliatelle om precies te zijn. Met vergelijkbare structuur en een donkere kleur. Ik raak ervan in verwarring, wat is het nou precies? Tagliatelle van zeewier, gezonder voor de mens en beter voor de planeet.

Video: Francesca ontdekt de KitchenAid Cookprocessor

Gooi al je apparaten maar de keuken uit, want nu is er de KitchenAid Cookprocessor! Die kan snijden, hakken, koken, braden, stoven, pureren, stomen, kneden en vast nog veel meer. Dat ga ik allemaal nog ontdekken als ik dit wonderapparaat zelf ga uitproberen. Nou is dat natuurlijk een grapje, dat

Review De Buyer pan

Kijken jullie ook zo graag naar de programma’s van Masterchef? Ik ben fan van de Australische serie en de reden dat ik deze blog schrijf komt stiekem ook door dit programma. In de show zie je namelijk vaak dat er een prachtig stuk vlees wordt gebakken en verder gaart in

Nadia & Merijn’s Souq: het beste uit de Mediterraan Arabische keuken

De dames Nadia & Merijn schrijven de mooiste boeken over de Mediterraan Arabische keuken, reizen, koken en eten. Zij weten alles over de smaken van de landen in de Maghreb, Midden-Oosten en Zuid-Europa en zijn verliefd op de waanzinnige ingrediënten die ze daar altijd proeven. Om vervolgens in Nederland terug

Review Le Creuset sauteerpan

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van

Copas: de kalkoen die niet kan mislukken

Een paar weken geleden had ik de gepassioneerde heren van Boers & Boers op bezoek. Dat is best uitzonderlijk, want ik ontvang niet vaak mensen aan mijn keukentafel thuis. Maar ik was deze keer bijzonder nieuwsgierig. Naar hun kalkoenen om precies te zijn. De heren doen namelijk iets heel bijzonders.

3 nieuwe foodbox concepten om in te bijten

Foodboxen zijn hot tegenwoordig. Er is overal wel een box of krat voor, de een wat beter van kwaliteit dan de ander. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van De Krat en van de Foodelicious Box, maar daar gaan we het in deze blog verder niet over hebben. Die

Review Versapers

We persen wat af tegenwoordig om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Zo begon ik een paar jaar geleden met blenderen. De ene na de andere smoothie ging naar binnen. Toen de overstap naar een sapcentrifuge waarmee ik binnen een handomdraai ’s ochtends heerlijke sapjes maakte. Ook wel eens

Soeptest: zelfgemaakt versus een pakje

De postbode belde onlangs bij me aan met een pan vol pakjes soep. Met dank aan Honig. Die iets nieuws bedacht hebben tegen voedselverspilling. 2014 is namelijk het jaar tegen voedselverspilling en uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 10 Nederlanders wekelijks of vaker groente weggooien. Denk daarbij aan

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer