Dit heerlijke gerecht heb ik leren kennen in Frankrijk. Niet de meest logische plek om een vegetarisch rijstgerecht te eten. Maar als je bij masterchef Nila aan het logeren bent dan kan alles gebeuren 🙂
Dit recept is heel geschikt als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij vis of gebakken kip.
Wat je nodig hebt voor 4 personen als hoofdgerecht:
400gr rijst
1 ui
125ml water
2 kleine bouillon blokjes of 1 grote
1 blik biologische kokosmelk
2 salam blad (Indisch laurierblad, te vinden bij de toko. Het zakje wat je koopt is perfect te bewaren in de diepvries)
400gr klaroen (Dit is een Surinaamse spinaziesoort die ook te verkrijgen is bij de toko, qua smaak vind ik deze nog lekkerder dan spinazie. Je kunt het vervangen door spinazie)
200gr geraspte kokos
150gr walnoten (grof gehakt)
4 eieren
zonnebloemolie
zwarte peper
zeezout
Wat je gaat doen:
Hak de ui helemaal fijn. Neem een grote pan, verwarm hier wat olie in en fruit zachtjes de ui. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Blus af met het water en voeg de bouillonblokjes, kokosmelk en salam blad toe. Kook de rijst hierin gaar.
Hak de klaroen grof en roer deze door de gare rijst heen. Als je spinazie hebt, kun je deze zo erdoor roeren, het slinkt vanzelf.
Rooster in de tussentijd de kokos en de walnoten in een pan met antiaanblaklaag (zonder vet). Kluts de eieren los met wat peper en zout en bak hier dunne omeletjes van. Snijd reepjes van de omelet.
Roer de kokos, walnoten en reepjes ei door de rijst en je bent klaar om te serveren.