Deze rode linzensoep met kip stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Ik wilde een stevige, goedgevulde soep die goed op smaak zou zijn. Nou, dat is ‘goed’ gelukt. En de soep was ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Je kunt de soep ook makkelijk vegetarisch maken door de kip eruit te laten en groentebouillon toe te voegen. Wil je nog extra groenten toevoegen, denk dan aan pompoen in kleine blokjes. Je zult dan wel extra bouillon moeten toevoegen, met de hoeveelheid moet je zelf een beetje spelen. Toevoegen tot het moment jij het goed vindt dus 😉
Eenmaal klaar heb je een heerlijke kom comfort food voor koude dagen, waar kinderen ook flink van zullen smullen. Die van mij in ieder geval wel. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 cm gember, geraspt
- plantaardige olie
- 2 tl komijnpoeder
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 800 ml warme kip - of groentebouillon
- 200 gr rode splitlinzen
- 300 gr kippendijen of kipfilet
- 2 grote of 4 kleine naan
- handje koriander of platte peterselie, fijngehakt
- sap van ½ citroen
- zwarte peper
- zout
Aan de slag!
- Fruit de rode ui, knoflook en gember in 2 el olie met de komijn.
- Schenk het blik tomatenblokjes en de bouillon erbij en roer de rode splitlinzen erdoor. Breng aan de kook en draai het vuur terug.
- Leg de kip in het vocht en laat 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Haal de kip daarna uit de pan en laat iets afkoelen. Roer de soep nog eens goed door.
- Bak de naan ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pluis de kip in reepjes en roer door de soep samen met de koriander of peterselie. Proef en breng op smaak met citroensap en, indien nodig, peper en zout. Serveer met de naan.
Notities
- Met dit recept maak je maaltijdsoep voor 4 personen.
- Bereiding: 30 minuten.
Recept & fotografie: Francesca