In dit huis zijn we fan van spinazie, zowel rauw als roergebakken. Alleen niet die uit de diepvries, want de smaak daarvan komt niet eens in de buurt van verse spinazie. Naast de gewone spinazieblaadjes die je overal kunt kopen is er ook een ‘wilde spinazie’ variant verkrijgbaar. Dit is een geïmporteerde variant (ook wel Italiaanse of Belgische spinazie genoemd) met grotere bladeren, omdat in het buitenland ook volgroeid blad wordt geoogst. Daardoor heeft het meer smaak en het slinkt minder dan de jonge blaadjes die we hier gewend zijn.
Hier vind je het recept voor mijn roergebakken spinazie en spitskool die je zowel met gewone bladspinazie als wilde spinazie kunt maken.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 flinke sjalot, gesnipperd
- optioneel: 1 rode peper, fijngehakt (voor als je van pit houdt)
- zout
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 stuk verse gember van 2 cm, geschild en geraspt
- 1 tl kurkuma
- 1/2 spitskool, in reepjes
- 600 gr wilde spinazie
- zwarte peper
Aan de slag!
- Verwarm een grote wok op middelhoog vuur en voeg hier de olie aan toe als deze heet is. Fruit de sjalot en optionele rode peper voor een paar minuten met een snuf zout en voeg daarna de knoflook, gember en kurkuma toe. Bak nog 1 minuut verder.
- Eerst roerbak je de spitskool mee tot deze glazig gaat zien. Voeg daarna in delen de spinazie toe en blijf omscheppen tot het gaat slinken. Niet te lang, want je wilt dat de spinazie nog wel een beetje bite blijft houden. Proef en voeg naar wens eventueel nog extra zout en peper toe.
- Serveer de roergebakken spinazie en spitskool als bijgerecht.
Notities
- Dit recept is voor 4 personen als bijgerecht.
- Spitskool over? Kijk hier voor spitskool inspiratie.
- Bereiding: 20 minuten
Recept: Francesca, Foto: Shutterstock