ROLO brownies

‘Karma is a bitch’, vooral als het om je laatste ROLO gaat. Ik ben er dol op en kwam tot de ontdekking dat ze niet alleen lekker zijn om zo te eten. Je kunt er namelijk  ook brownies van bakken met een hart van ROLO’s. En geloof me, die zul …

‘Karma is a bitch’, vooral als het om je laatste ROLO gaat. Ik ben er dol op en kwam tot de ontdekking dat ze niet alleen lekker zijn om zo te eten. Je kunt er namelijk  ook brownies van bakken met een hart van ROLO’s. En geloof me, die zul je niet heel snel vergeten.

Wat je nodig hebt voor een brownieblik vol

– 175gr boter
– 175gr extra pure chocolade, in grove stukken
– 200gr lichtbruine basterdsuiker
– 3 grote eieren
– 80gr bloem
– 40gr cacaopoeder, ongezoet
– 24 ROLO’s

rolo-brownies-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 25-30 minuten

Zet een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en meng hier de boter en stukken chocolade in. Zorg dat de schaal het water niet raakt. Smelt de boter en chocolade au bain-marie terwijl je af en toe roert. Haal daarna de schaal eraf en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een brownieblik in.

Meng de basterdsuiker en eieren in een kom en klop circa 5 minuten met de keukenmachine of handmixer totdat je een romig geheel krijgt dat iets aan het indikken is. Schep daarna rustig het afgekoelde chocolademengsel met een spatel erdoor totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem en cacaopoeder erboven en meng wederom door elkaar. Schep daarna over in het brownieblik.

Nu komt de geheime truc: duw met je vinger 24 ROLO’s in het beslag in 4 rijen van 6 stuks naast elkaar. Deze gaan straks smelten in de oven, maar de karamel blijft en dat is een waanzinnige twist in het recept.

Zet het blik in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Check alvast bij 25 minuten. Als het midden nog een beetje ‘drillerig’ is, bak je ‘m nog 5 minuten langer.

Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in vierkantjes. Snijd ‘m zo dat je de ROLO’s doormidden snijd.

rolo-brownies-3

Recept & fotografie: Francesca

Bewaren

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer