Kunnen jullie je nog herinneren dat ik joekels van een courgettes in de moestuin van mijn tante vond? Met die beste jongens maakte ik een heerlijke, romige courgettesoep met zalmsnippers.
De soep is super simpel om te maken en ook nog eens ‘low budget’. Heel fijn dus. Prima als lichte avondmaaltijd met eventueel wat brood erbij, maar ook heerlijk als lunch. Bij mij in de familie zijn we allemaal echt fans van soep dus een kommetje hiervan gaat er bij ons zeker wel in. Mocht je wat over hebben van de romige courgettesoep kun je dat trouwens prima invriezen.
Wat je nodig hebt voor 4-5 porties
2 grote courgettes (of 3 kleinere)
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 liter kippenbouillon (groente kan ook)
125 ml slagroom
100 gr gerookte zalmsnippers
peper
Extra:
Soeppan
Staafmixer
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 25 minuten
1. Snijd de courgette in kleine blokjes en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui. Voeg de courgette toe en bak deze op hoog vuur zo’n 3-4 minuten mee.
2. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat zo’n 10 minuten zachtjes koken.
3. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer het geheel. Roer nu de slagroom en de zalmsnippers erdoorheen en voeg eventueel wat peper toe. Serveer direct.
Recept & fotografie: Dominique