Ik vond het weer eens tijd worden voor een herfstige pasta met pompoen en flink veel room. Daar ben ik dol op. Sterker nog, daar mag je me voor wakker maken in dit seizoen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 kleine oranje pompoen
– 400 gr penne
– zout
– 1 el plantaardige olie
– 1 sjalot, gesnipperd
– 250 ml room (slagroom of kookroom) of Alpro Cuisine Light als je voor lactosevrij wilt gaan
– paar draadjes saffraan
– peper
– 30 gr hazelnoten, geroosterd
– Pecorino kaas, geraspt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de blokjes in 15 minuten gaar in een pan met kokend water en zout. Daarnaast zet je nog een pan waarin je de penne al dente (beetgaar) kookt met een snuf zout.
Als de pompoen gaar is, giet je deze af. Zet dezelfde pan weer op het vuur (check wel even of de pan groot genoeg is voor alle ingrediënten) en fruit hierin de gesnipperde sjalot in een eetlepel olie. Schenk daarna de room erbij en roer de draadjes saffraan erdoor. Zet het vuur wat zachter en laat dit een paar minuutjes zacht pruttelen.
Inmiddels heb je de pasta ook afgegoten en die schep je samen met de pompoen door het roommengsel heen. Meng alles goed door elkaar en verwarm op laag vuur. Je zult merken dat de pompoen meer een puree wordt. Dit is precies wat je wilt, zo krijg je een lekkere romige saus. Proef je pasta en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta met de geroosterde hazelnoten en geraspte pecorino. Parmezaanse kaas kan trouwens ook.
Bewaren
Bewaren