Vandaag staat er een mild gekruide pasta op het menu die geschikt is voor jong en oud. Zelfs Zayne gaf ik dit al te eten toen hij net 1 was, vond hij heerlijk! Deze romige tortellini met doperwten en wortel is ook nog eens heel makkelijk om te maken. En als je er meer pit in wilt dan kun je altijd ui, knoflook en/of chilipeper toevoegen. Wat uitgebakken (vegetarische) spekjes passen hier trouwens ook goed bij.
Voordat we gaan koken wil ik nog even iets vertellen over de prachtige theedoek die jullie in de foto’s zien. Dit is een ontwerp van Yvette van Boven wat ze samen met &Klevering heeft gelanceerd. Naast groentetheedoeken en ander textiel heeft ze ook een servies en een bamboeserie uitgebracht. Mooi spul! Meer info lees je hier, ook over de verkooppunten.
Ingrediënten
- 400 gr winterpeen
- zout
- 500 gr verse tortellini gevuld met ricotta en spinazie
- 400 gr doperwten, vers in seizoen, anders diepvries
- 200 ml slagroom
- rasp van 1 citroen
- 1 - 2 tl milde paprikapoeder
- zout
- zwarte peper
Aan de slag!
- Rasp de winterpeen met de keukenmachine of handrasp.
- Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg de verse tortellini toe en kook 3 minuten.
- Voeg de laatste minuut de wortel en doperwten toe en kook 1 minuut mee.
- Giet het geheel af in een vergiet en schep daarna terug in de pan. Roer 100 ml slagroom en het citroenrasp erdoor. Vind je het nog iets te droog, roer dan ook de rest van de slagroom erdoor. Een scheutje van het kookvocht van de pasta en groenten maakt het geheel ook smeuïger.
- Breng de romige tortellini met doperwten en wortel verder op smaak met het paprikapoeder, zout en peper.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 20 minuten.
Recept & fotografie: Francesca