Dit recept is perfect voor een zonnige dag. De groene salsa en aardappelsalade kun je helemaal voorbereiden en zo uit de koelkast halen. De runderfiletlapjes bak je even om en om in een (grill)pan of op de barbecue natuurlijk en klaar is je heerlijke maaltijd.
De kans is trouwens zeer aanwezig dat je wat groene salsa overhoudt. Die kun je prima nog een week bewaren in de koelkast, mits het potje goed schoon en afgesloten is. Â Deze salsa smaakt ook heerlijk bij vis.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 1 kg vastkokende aardappels met schil, in blokjes
- zeezout
- 2 el mayonaise of kwark
- 1 el grove mosterd
- olijfolie extra vergine
- 100 gr bladspinazie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el + 2 tl kappertjes, waarvan 1 el fijngehakt
- 25 gr bieslook, waarvan 2 el fijngehakt
- 1Â teentje knoflook, grofgehakt
- 15 gr bladpeterselie
- 15 gr basilicum
- 2 ansjovisfilets
- 1 el rode wijnazijn
- zwarte peper
- boter
- bakolijfolie
- 4 runderfiletlapjes (80 – 100 gr p/p), kamertemperatuur
Wat je gaat doen
 Bereiding: 30 minuten
1. Kook de aardappels in een bodempje water in circa 12 – 15 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met water. Meng in een kom met mayonaise, mosterd en 1 el olie. Voeg spinazie, sjalot, 1 el kappertjes en 2 el bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Maak intussen de salsa door knoflook, bladpeterselie, basilicum, bieslook, 2 tl kappertjes, ansjovis, rode wijnazijn en scheut olijfolie extra vergine fijn te malen in de keukenmachine. Voeg extra olijfolie toe tot de salsa net vloeibaar is. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit een koeken- of grillpan, smelt een klontje boter met een scheutje bakolie en bak de runderfiletlapjes rondom bruin in circa 2 – 3 minuten per kant. De filetlapjes moeten aan de buitenkant gaar zijn, maar vanbinnen nog rosé. Bestrooi daarna met zwarte peper en zeezout (flakes).
Tip: bakken kan natuurlijk ook heel goed op de barbecue!
4. Serveer de filetlapjes met de groene salsa en aardappelsalade.
Recept & fotografie: Francesca