Met deze tropische temperaturen buiten kunnen we wel wat frisse en lichte gerechten gebruiken voor het avondeten. Mooi moment om het recept van mijn caprese salade met tomaat, perzik en burrata met jullie te delen! De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata. Mocht je die nou niet kunnen vinden, geen probleem. Kies dan gewoon voor een goede kwaliteit buffelmozzarella.
Ingrediënten
- 4 verse perziken, uit blik kan ook, dep ze dan eerst goed droog
- bakolijfolie
- 25 gr rucola
- 400 gr rijpe trostomaten, in plakjes
- 2 bollen burrata, of vervang door buffelmozzarella
- olijfolie extra vergine
- zwarte peper
- zeezout
- 50 gr pesto, kijk hier voor diverse recepten
- handje verse basilicum, alleen de blaadjes
- serveer erbij: knoflook crostini, stokbrood of crackers
Aan de slag!
- Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met bakolijfolie. Grill de snijkanten van de perziken tot ze bruine streepjes krijgen en haal daarna uit de pan.
- Maak een saladeschaal op met de rucola, tomaten, perziken en burrata. Druppel er royaal wat olijfolie extra vergine over en breng op smaak met peper en zout. Schep her en der nog wat lepeltjes pesto en garneer als laatste met verse basilicum.
- Serveer de caprese met de knoflook crostini, stokbrood of crackers.
Notities
- Deze salade is voldoende als hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 20 minuten.
- Serveer erbij: knoflook crostini, stokbrood of crackers
Recept & fotografie: Francesca