Deze salade met asperges, zeewier en wasabi dressing smaakt heerlijk als bijgerecht bij sushi of gerechten met een Japans tintje. Makkelijk om te maken, ook als vegetarische lunch voor doordeweeks als je eens wat anders wilt eten.
Wat je nodig hebt voor 4 personen als bijgerecht (of voor 2 personen als lunch)
– 100gr groene aspergetips
– 10 mini roma tomaten of cherry tomaten
– 1el sesamzaad
– 50gr taugé
– 1el wasabi mayonaise (kant en klaar kopen of zelf 1el mayonaise mengen met wasabi)
– 2el sesamolie
– 2el sojasaus
– 1el rijstazijn
– 200gr ijsbergsla
– 1el ongezouten pinda’s
– 1 vel gedroogde zeewier
Wat je gaat doen voor de salade met asperges
Blancheer de aspergetips 2 minuten in een pan kokend water. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaatjes in 4-en. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan zonder vet. Was de taugé en breek deze licht met je hand. Daardoor is de taugé wat kleiner en makkelijker eetbaar.
Maak een dressing van de wasabi mayonaise, sesamolie, sojasaus en rijstazijn.
Meng de ijsbergsla met de aspergetips, tomaatjes, taugé, pinda’s en dressing. Scheur het vel gedroogde zeewier in grove stukken en strooi die over de salade met asperges samen met het sesamzaad.