De mussen vallen op dit moment buiten van het dak, dus dan eten wij alleen nog maar salades thuis. Nou oké, in ieder geval wel vaak…met af en toe een pasta of iets anders tussendoor zodat de kinderen niet gaan muiten ;-). Het leek me wel een prima plan om vandaag het recept voor deze salade met avocado, ei en sriracha met jullie te delen!
Wederom een heerlijk recept van onze huisdiëtist Jonathan die dit gerecht speciaal voor de vorige Eetkalender maakte. Super makkelijk om te maken (in 15 minuten ben je klaar), het is voedzaam en heel erg lekker. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 gr jonge bladsla met rucola
- 300 gr cottage cheese
- 2 avocado’s, in plakjes
- zwarte peper
- zout
- sriracha
- 4 el walnoten, geroosterd
- serveer erbij: geroosterd volkoren brood of een kom soep
Aan de slag!
- Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel.
- Maak 4 borden op met bladsla, cottage cheese en avocado. Halveer de eieren en leg ze ook op het bord. Garneer met peper, zout en sriracha naar smaak. Verdeel als laatste de walnoten erover.
- Serveer met geroosterd brood of een kom soep.
Notities
- Dit recept is voldoende als lunch voor 4 personen.
- Bereidingstijd: 15 minuten.
- Zoals jullie inmiddels wel gewend zijn, rekende Jonathan voor jullie ook nog de voedingswaarden per persoon uit voor deze salade met avocado: 417 kcal, 19 gram eiwitten, 8 gram koolhydraten, 33 gram vetten, 5 gram vezels.
Recept: Jonathan Klaassen, Foto: Francesca