Salade met bimi, haricot verts en groene asperges

Ik serveerde onlangs een groot stuk ossenhaas tijdens een van onze ‘pre-christmas’ feestjes thuis. Een mens moet wat als je je kerstrecepten aan het voorkoken bent dus dan nodig ik vaak vrienden uit om te komen proeven. Bij de ossenhaas had ik een pakje bimi gekregen, maar om die nou …

Ik serveerde onlangs een groot stuk ossenhaas tijdens een van onze ‘pre-christmas’ feestjes thuis. Een mens moet wat als je je kerstrecepten aan het voorkoken bent dus dan nodig ik vaak vrienden uit om te komen proeven. Bij de ossenhaas had ik een pakje bimi gekregen, maar om die nou alleen te koken vond ik een beetje saai. Voor de gelegenheid kocht ik er nog haricot verts en groene asperges tips bij. Groenten die ik normaal nooit koop, maar voor een feestelijk bijgerecht met kerst vind ik die helemaal leuk. Het resultaat: een lauwwarme salade met bimi, haricot verts en groene asperges. Met een vinaigrette en een bite, lekker bij zowel rood als wit vlees.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 200gr bimi
– 150gr groene aspergetips of gewone groene asperges die je halveert
– 150gr haricot verts
– 2el amandelschaafsel
– 1/2 rode ui
– 3el olijfolie extra vergine
– 2el witte wijnazijn
– 1tl mosterd
– peper
– zout

Salade met bimi, haricot verts en groene asperges_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Zet een grote pan (waar alle groenten in passen) met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Snijd de dorre onderkantjes van de bimi en groene aspergetips en dop de haricot verts. Zet een bak met water en ijs klaar. Doe alle groenten in het kokende water en blancheer een aantal minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep de groenten uit de pan in de bak met ijs. Zo stopt de garing en blijven de groenten mooi groen. Schep daarna over in een vergiet en laat uitlekken.

Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een pan zonder vet en snijd de rode ui in dunne ringen. Maak een vinaigrette door de olijfolie rustig door de azijn te kloppen samen met de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groenten over een schaal samen met de rode ui. Sprenkel de vinaigrette erover en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer