Smaakvol, voedzaam en heel makkelijk om te maken. Dat is deze salade met geitenkaas, biet en avocado van onze eigen diëtist Jonathan. Het recept stond al eerder in de Eetkalender, maar wilde ook heel graag hier nog een keer delen. Want het is echt een heerlijke salade! Geniet ervan.
Ingrediënten
- 500 gr rode bieten, gekookt
- 2 avocado’s
- olijfolie extra vergine
- witte wijnazijn
- mosterd, fijn of grof
- zwarte peper
- zout
- 80 gr rucola
- 160 gr geitenkaas, bijvoorbeeld Bettine saladebolletjes met honing
- 40 gr walnoten, geroosterd
- handje verse dille, fijngehakt
Aan de slag!
15 minuten
- Snijd de rode bieten en avocado’s in stukjes.
- Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
- Maak een saladeschaal op met rucola, rode biet, avocado en verdeel de geitenkaas erover. Druppel de dressing erover en garneer met walnoten en dille.
- Tip: Wil je nog iets bij de salade met geitenkaas, biet en avocado serveren? Ga dan voor geroosterd brood met wat boter of een dipje van olijfolie.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- De bereiding duurt in totaal 15 minuten.
- Tip: Wil je nog iets bij de salade met geitenkaas, biet en avocado serveren? Ga dan voor geroosterd brood met wat boter of een dipje van olijfolie.
- Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit (excl. het eventuele brood): 554 kcal, 15 gram eiwitten, 10 gram koolhydraten, 48 gram vetten en 8 gram vezels.
Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca