Ik keek in mijn contentplanning en zag dat ik vandaag een snijbonenstamppot met kipworst ingepland had staan. Echt een onwijs lekker recept, maar aangezien het buiten bijna 35 graden is, misschien niet een van de meest geschikte recepten. Al was het maar omdat alleen bij het horen van het woord ‘stamppot’ het zweet me (nog meer) uitbreekt.
Daarom heb ik een beetje geschoven in de planning en komt er vandaag een heerlijke, frisse salade online! Een salade met makreel, appel, radijs en yoghurtdressing om precies te zijn. Een top gerecht voor warme dagen. Geniet ervan.
Ingrediënten
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 el citroensap
- 2 el appel-ciderazijn
- 1 tl suiker
- zeezout
- zwarte peper
- 150 gr romaine sla, losse blaadjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 groene appel, in blokjes
- 16 radijsjes, dunne plakjes
- 250 - 300 gr gerookte/gestoomde makreel, in stukjes
- handje bieslook, fijngehakt
- serveer erbij: sneetjes geroosterd brood met boter
Aan de slag!
- Klop in een kommetje de yoghurt met citroensap, azijn, suiker en een snufje zout en peper tot een dressing.
- Meng in een grote kom de sla met komkommer, appel, radijs, makreel en bieslook.
- Schep op 4 borden, sprenkel dressing erover en serveer met geroosterd brood. Zet de overgebleven dressing op tafel in een bakje.
Notities
- Met dit recept maak je salade voor 4 personen.
- Bereiding: 15 minuten.
Recept & fotografie: Francesca