Weleens gehoord van gemasseerde boerenkool? Ik kan me voorstellen dat je daar even gek van opkijkt terwijl je eigenlijk een salade met pompoen verwacht ;-). Maar dat kan dus met wat olie, azijn of in dit geval een vinaigrette. De boerenkool wordt er zacht van, waardoor je het perfect rauw kunt eten en ik vind het zalig. Daarom maakte ik er een winterse salade van met geroosterde flespompoen (daar is alsnog de pompoen!), krokante plakjes knoflook, romige burrata en geschaafde Parmezaanse kaas. Geniet ervan.
Ingrediënten
- 1/2 flespompoen
- bakolijfolie
- zout
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 45 ml olijfolie extra vergine
- 15 ml rode wijnazijn
- 1 tl dijon mosterd
- zwarte peper
- 150 gr verse boerenkool, gesneden
- 1 bol burrata, mozzarella kan eventueel ook
- Parmezaanse kaas
- serveer er eventueel bij: toast van volkoren brood of crostini
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Snijd de flespompoen (zonder pitten, maar met schil) in parten. Leg ze op het bakblik met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de plakjes knoflook. Meng met je handen door elkaar en verdeel de parten over het bakpapier. Zet circa 25 minuten in de oven (of tot de pompoen helemaal zacht is) en draai de pompoen halverwege om.
- Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd, snuf peper en zout.
- Doe de boerenkool in een kom en schenk de vinaigrette erover. Meng door elkaar en masseer de boerenkool tot deze helemaal zacht is geworden.
- Verdeel de boerenkool over een schaal en leg daar de plakken pompoen op. Leg de bol burrata in het midden en maal over het geheel wat zwarte peper. Rasp als laatste wat Parmezaanse grof over de salade met pompoen.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 2 personen.
- Bereiding: 40 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious