Serveer je deze Pasen een mooi stuk lamsvlees of kip tijdens de paasbrunch? Maak er dan een frisse salade bij als bijgerecht. Zoals deze salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen. De sugar snaps zijn nog knapperig omdat je ze kort hebt geblancheerd en dat smaakt heerlijk in combinatie met de bonen, het vleugje citroen en een beetje pit van de chili.
Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen
– 400gr (1 blik) cannellini bonen
– 200gr sugar snaps
– bosje platte peterselie
– 4el olijfolie extra vergine
– rasp van 1/2 citroen
– snufje chili flakes
– zout
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Blancheer de sugar snaps een paar minuten in kokend water en spoel daarna af onder koud water of leg ze in ijswater.
Hak de helft van de peterselie heel fijn en de andere helft grof. Meng de olijfolie met de citroenrasp, chili flakes, snufje zout en peper tot een dressing. Doe de cannellini bonen, sugar snaps, fijngehakte peterselie en dressing bij elkaar in een grote schaal en meng goed. Bestrooi met de overige grofgehakte peterselie en serveer.
Tip: deze salade is ook heerlijk als lunch de volgende dag. Je kunt ‘m kort nog even opwarmen. Lauwwarm smaakt de salade ook super.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.