Voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip

Ik ben dol op salades als lunch en die eet ik het hele jaar door. Een van mijn favorieten van dit moment is deze voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip. Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Witlofsalade met gerookte kip, biet en sinaasappel

Wie mij al wat langer kent, weet dan ik echt geen fan ben van gekookte witlof, maar met rauwe witlof in een salade maak je me helemaal blij. Dus ik dacht eens gek te doen: vandaag komt er gewoon een witlofsalade bij op mijn blog! En wat voor een. Deze

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Bietensalade met bramen, pecannoten en Comté

Bramen houden het binnen de familie van het zachte, rode fruit het langst vol in het wild. Tot zeker eind september en soms nog wel in oktober blijven ze groeien. Dat bracht me op het idee om er aan het einde van het seizoen een licht herfstige salade van te

Snelle tomatensalade met sjalot en oregano

Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij

Pastasalade met mais, spinazie en pestodressing

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst

Caprese salade van de barbecue

Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).

Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips

Samenwerking – Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die

Salade met aardbeien, gegrilde asperges en oude kaas

Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping. Je kunt deze

Salade met rode kool, gerookte kip, mais en sojadressing

Deze salade met rode kool heb je supersnel gemaakt. Het is een voedzame salade door de zilvervliesrijst, linzen en gerookte kip en krijgt veel smaak door de sojadressing en lente-ui. Zeker nu het weer wat warmer wordt, gaan we langzaam thuis ook weer wat meer maaltijdsalades eten. Deze salade met

Aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslook en ei

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar word ik een vrolijk mens van! Okay, een nog vrolijker mens dan ;-). Ik heb de afgelopen tijd al flink wat recepten ermee gemaakt en vandaag is het tijd voor mijn nieuwe aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslookdressing en zachtgekookt ei. Asperges worden vaak met

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

snelle krieltjessalade met cherrytomaten augurk en dille 1

Snelle krieltjessalade met cherrytomaten, augurk en dille

Mij maak je altijd gelukkig met een aardappelsalade en die staat hier dan ook regelmatig op tafel. Als basis voor een avondmaaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Deze snelle krieltjessalade is mijn grote favoriet voor als ik in rap tempo nog een salade wil maken. Ik maak ‘m

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Salade met biet, peer en blauwe kaas

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter. Nog

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry. Wat een fijne combi! De zoetzure

Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Pastasalade met groene asperges en broccolirijst

Dol op pastasalades zijn we hier thuis, mijn mannen maak ik er ook altijd blij mee. Ideaal gerecht ook om te maken met kliekjes gekookte pasta, al was het alleen maar voor de lunch. Maar ik weet niet hoe het bij jullie is, maar onze pastasalades zijn vaak wel héél

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen. Nog lekkerder wordt de salade als je wat granaatappelmelasse (van Souq) of

Salade met pompoen, boerenkool en burrata

Weleens gehoord van gemasseerde boerenkool? Ik kan me voorstellen dat je daar even gek van opkijkt terwijl je eigenlijk een salade met pompoen verwacht ;-). Maar dat kan dus met wat olie, azijn of in dit geval een vinaigrette. De boerenkool wordt er zacht van, waardoor je het perfect rauw

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer