Dit is zo’n lunchgerecht wat ik iedere week wel wil eten: scrambled eggs met shiitake op toast. Simpel om te maken, rijke smaak en net even anders door de shiitake. Op een geroosterd broodje, precies zoals het hoort. Heb je ook gelijk een bestemming voor brood wat net te oud is om zo te eten. Ik serveerde er nog wat veggies bij met gerookt zeezout. Gewoon zeezout mag natuurlijk ook, maar door de rooksmaak krijg je net even wat extra ‘oempf’. Kom, we gaan lunchen!
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen
– 4 eieren
– 1el sojasaus
– 200gr shiitake
– 1el plantaardige olie
– 4 sneetjes lekker brood (desem of spelt bijvoorbeeld)
– 50gr gedroogde worst (naar keuze) in stukjes
– peper en zout
– roomboter
– handvol waterkers of veldsla
– extra veggies zoals avocado en tomaat met grof zeezout
Wat je gaat doen
Klop de eieren los met de sojasaus. Snijd de shiitakes in grove stukken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hier de shiitakes kort in aan totdat ze beginnen te slinken. Schenk het eimengsel erbij en blijf roeren totdat het net begint te stollen. In de tussentijd rooster je de broodjes in de broodrooster of in een grillpan. Schep de worst door het ei, bak kort mee en zet het vuur uit als het ei gaar is, maar nog wel smeuïg. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Besmeer het geroosterde brood met roomboter en schep er een royale hoeveelheid van de scrambled eggs op. Nog een toef waterkers erop en serveer samen met de veggies met wat grof zeezout.
Nog zo’n heerlijk broodje is deze met avocado en gepocheerd ei.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.