Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de kassen en import is het mogelijk om jaar rond alle producten in de schappen te hebben liggen. Met als consequentie een hoge prijs.
Maar als je een beetje mee eet met de seizoenen dan eet je veel lokaler en vaak ook gezonder. En je voelt het direct in je portemonnee. En niet geheel onbelangrijk, het is ook lekker! Ik geniet ieder seizoen van de nieuwe producten van het land.
Klik op een van de links hieronder en je ziet direct welke recepten er op Francesca Kookt! staan met deze groenten.
Seizoensgroenten oktober
Andijvie
Aubergine
Bleekselderij
Bloemkool
Boerenkool
Broccoli
Champignons
Chinese kool
Courgette
Groene kool
Knolselderij
Komkommer
Koolraap
Paksoi
Paprika
Pompoen
Prei
Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Sla (veldsla/ijsbergsla)
Snijboon
Sperziebonen
Spinazie
Spruiten
Ui
Venkel
Winterwortel
Witlof
Witte kool
Wortel/Bospeen
Zuurkool