Taco’s kun je heel makkelijk zelf maken met wat basiskruiden en fantasie. En laat ik nou afgelopen lekker bezig zijn geweest met mijn fantasie waardoor jullie vandaag een heel lekker en simpel recept krijgen hiervoor. Ik vond het een leuke afwisseling om ze een keer anders te presenteren. Dus niet geserveerd in een tacoschelp, maar in een blaadje sla. Oftewel: sla taco’s. Alhoewel wij de gewone tacoschelpen ook op tafel hadden staan, zeg ik er maar eerlijk bij. Dit gerecht is een grote hit bij kinderen, omdat ze zelf kunnen versieren aan tafel. Daardoor ‘maken’ ze hun eigen eten met als gevolg dat er ook vrij veel groente wordt gegeten.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 gele paprika
– 1 groene paprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1el olijfolie
– zeezout
– 1tl komijn
– 1tl paprikapoeder (gerookt paprikapoeder is ook erg lekker)
– snufje chilipoeder (optioneel)
– 400gr gehakt
– 1tl oregano
– 2el ketchup
– 1 krop sla
– 10 cherry tomaten
– 1 avocado
– 100gr sour cream of yoghurt
– 50gr geraspte belegen kaas
– optioneel: extra tacoschelpen
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd beide in kleine blokjes. Snipper de ui met de knoflook helemaal fijn.
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui met knoflook samen met een snuf zeezout. Voeg na een minuutje de komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe, bak dit nog een minuut mee. Daarna komt het gehakt erbij, rul dit tot het gaar is. Voeg de blokjes paprika toe en bak dit 2 minuten mee. Als laatste roer je de oregano en ketchup erdoor. Zet het vuur zachter en laat een minuut of 8 pruttelen.
In de tussentijd maak je de sla schoon. Bewaar 8 grote bladeren, die ga je straks als ‘tacoschelp’ gebruiken. Snijd de rest van de sla in dunne reepjes. De cherry tomaten halveer je en de avocado snijd je in blokjes. Maak aparte bakjes met de gesneden sla, tomaat, avocado, sour cream en geraspte kaas. Zet deze op de eettafel. Zet als laatste de 8 hele blaadjes sla en een kom met het gehakt op tafel. Nu is het tijd om te vullen! Pak een blaadje sla en vul deze met gehakt, tomaatjes, avocado en eventueel nog wat extra sla. Schep hier een lepeltje sour cream op en wat geraspte kaas. Vouw je sla ‘taco’ dubbel en neem een hap! Eet smakelijk.
Nog zo’n lekker Mexicaans gerecht is deze ovenschotel met gehakt, bonen en tacochips. Dikke hit ook bij kinderen!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.