Om de havermout zoals wij ‘m kennen te eten heb je, dit kan geen verrassing zijn, haver nodig. De haverkorrels worden eerst gewassen en gepeld en daarna gaan ze eesten. Dit is een methode waarbij de twee stoffen die ervoor kunnen zorgen dat havermout bitter wordt, door verhitting worden uitgeschakeld. Als dat gedaan is, worden de gepelde havervlokken in stukjes geknipt. Daarna nog even stomen en walsen waarna er niets anders overblijft dan vlokken.
Wat doe je vervolgens met die havermout? Deze ‘blueberry cheesecake’ havermout maken natuurlijk.
Wat je nodig hebt voor 1 ontbijtje
– 30gr havermout
– 180ml kokos- of amandelmelk
– 2el blauwe bessen
– 1 volle theelepel (plantaardige) roomkaas of yoghurt
– 1/2tl citroenrasp
– optioneel: geraspte kokos of chips
Wat je gaat doen
Strooi de inhoud van het zakje in een kom en roer hier de plantaardige melk door. Zet 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
Haal het bakje uit de magnetron en strooi de blauwe bessen erop. Garneer je bakje met roomkaas, citroenrasp en eventueel ook wat kokos chips erbij.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!