Mijn blog puilt al uit van de chili recepten en vandaag ga ik daar nog een heerlijke variatie aan toevoegen. Ik maakte namelijk een snelle chili met pompoen, bonen en rijst die je binnen 30 minuten hebt gemaakt. Lekker makkelijk om te bereiden omdat je er blokjes pompoen uit het koelschap voor gebruikt. Daar voegde ik nog wat Mexicaanse chilibonen, mais, koriander en rijst aan toe en klaar is de snelle chili. Geniet ervan!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 250 gr witte rijst
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- zonnebloemolie
- 400 gr pompoenblokjes
- 14 gr chili con carne kruiden
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 1 blik (410 gr) chili bonen
- 1 blikje (140 gr) maiskorrels, uitgelekt
- zout
- handje verse koriander, grof gehakt
- serveer erbij: een bakje guacamole en een frisse komkommersalade van plakjes komkommer die je aanmaakt met olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper.
Tip: Voor dit recept van chili met pompoen heb ik de chili con carne seasoning mix en Mexican chili beans van Santa Maria gebruikt. Je kunt ook gewone zwarte of kidneybonen gebruiken.
Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
-
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een grote hapjespan of braadpan en fruit de ui in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg de blokjes pompoen en de chili con carne kruiden toe en bak 8 minuten terwijl je geregeld roert.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan en roer de bonen en mais erdoor. Laat dit 10 minuten pruttelen, roer geregeld. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout.
- Garneer de chili met pompoen met verse koriander en serveer met rijst, guacamole en komkommersalade.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious