Snelle couscous met gestoofde groenten

Tijdens mijn reizen naar Marokko heb ik verschillende keren de echte Marokkaanse couscous gegeten. Soms in combinatie met vlees of kip, maar ook vegetarisch. En vooral die laatste is me bijgebleven. Door de eenvoud op het bord, of serveerschaal in dit specifieke geval, in combinatie met de waanzinnige smaak. Eenmaal …

Tijdens mijn reizen naar Marokko heb ik verschillende keren de echte Marokkaanse couscous gegeten. Soms in combinatie met vlees of kip, maar ook vegetarisch. En vooral die laatste is me bijgebleven. Door de eenvoud op het bord, of serveerschaal in dit specifieke geval, in combinatie met de waanzinnige smaak.

Eenmaal thuisgekomen heb ik mijn eigen versie gemaakt, een snelle couscous met gestoofde groenten. Ideaal om doordeweeks thuis te maken waarvoor je de voorgestoomde couscous kunt gebruiken die binnen no-time klaar is. Het is wel aan te raden om ook eens de couscous helemaal zelf te stomen. Doe dat in het weekend en vries daarna per portie in. Eerlijk is eerlijk, als je de couscous op deze manier bereidt is de smaak wel veel beter! En laat daar inmiddels ook het recept voor online staan! Die vind je hier.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 1 ui
    • 2 winterwortels
    • 1 aubergine
    • 3 tomaten
    • boter
    • 1 el ras el hanout (wil je meer weten hierover, bekijk dan eens dit filmpje)
    • 2 tl kurkuma
    • 1 tl komijn
    • 1 plukje saffraan
    • heet water
    • zwarte peper
    • zeezout
    • 300 gr couscous
    • handje platte peterselie

Je kunt er ook nog andere groenten aan toevoegen, denk aan witte kool, prei, courgette, pompoen of knolselderij. Of stoof de laatste 5 minuten nog wat kikkererwten mee.

Wat je gaat doen voor de snelle couscous

Bereidingstijd: 40 minuten

    1. Snijd de ui in halve maantjes. Schil de winterwortels en snijd samen met de aubergine in grove, langwerpige stukken. De tomaten snijd je in vieren.
    2. Zet een stoof- of hapjespan op het vuur en smelt daar een klont boter in. Smoor de ui hier 5 minuten in met een snuf zout. Roer de ras el hanout, kurkuma en komijn erdoor en bak nog 1 minuut.
    3. Leg de groenten in de pan, schenk heet water erbij totdat de ze onder staan en roer de saffraan erdoor. Laat circa 20 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan totdat de wortel net gaar is.
    4. Bereid op het laatst de couscous zoals je gewend bent. Je kunt daarvoor bouillon uit de stoofpan gebruiken.
    5. Proef de bouillon van de groenten en breng op smaak met zout en zwarte peper.
    6. Serveer de couscous op een grote schaal of op diepe borden en schep daar de groenten en een paar lepels bouillon over. Garneer met gehakte peterselie en serveer.

Het leuke van dit recept voor snelle couscous is dat je er alle kanten mee op kunt. Varieer met verschillende groenten of stoof eens rundvlees of kip mee. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer