Dat snel en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze snelle viscurry met pompoen. Ik maak ‘m met verse groenten, cherrytomaten uit blik, witvis uit de diepvries en een van mijn favoriete kant-en-klare currypasta’s die ik altijd in huis heb. Iedereen bij ons thuis is hier dol op en als je ‘m met zilvervliesrijst serveert heb je ook nog een extra portie vezels binnen.
Meer curry recepten vind je hier.
Ingrediënten
- 400 gr witvis uit de diepvries (MSC/ASC: ik gebruikte koolvis, maar kabeljauw of heek is ook lekker)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- plantaardige olie
- 1 pakje Thaise gele currypasta (van Fairtrade Original)
- 400 gr pompoenblokjes met schil (uit de koeling en zonder schil kan ook, die worden alleen wat zachter qua structuur)
- 1 blik (Ã 400 gr) cherrytomaten (ik gebruik altijd Mutti)
- 1 blikje (Ã 200 gr) kokosmelk (yep, ook van Fairtrade Original)
- 1 flinke hand verse boerenkool (50 – 100 gram)
- optioneel: citroensap en/of zwarte peper
- serveer erbij: gekookte zilvervliesrijst en fijngehakte koriander
Aan de slag!
- Haal de vis een uurtje voordat je gaat koken uit de diepvries zodat het iets kan ontdooien. Je kunt het daarna makkelijk om grove stukken snijden met een scherp mes.
- Zet een hapjes- of braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook 5 minuten in 2 eetlepels olie. Voeg halverwege de currypasta toe en bak deze mee op middellaag vuur.
- Roer de pompoenblokjes erdoor en bak een paar minuten mee. Schenk daarna de inhoud van de blikjes cherrytomaten en kokosmelk in de pan. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel.
- Snijd ondertussen de vis in grove blokjes en roer deze door de curry, laat nog 5 minuten pruttelen tot de vis net is gegaard.
- Roer op het laatst de boerenkool erdoor en laat nog een paar minuten pruttelen. Proef de saus en breng optioneel nog verder op smaak met citroensap en/of zwarte peper.
- Serveer de snelle viscurry met de rijst en optioneel wat fijngehakte koriander.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- In de koude maanden roer ik er op het laatst een hand verse boerenkool door, maar in de lente- en zomermaanden is jonge spinazie ook heel lekker.
- Ga uit van circa 40 – 50 gram ongekookte rijst per persoon als bijgerecht. De curry is al rijkgevuld, dus je hoeft niet zo’n grote hoeveelheid rijst erbij te serveren.
- Bereiding: 30 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious