[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wat vinden kinderen helemaal fantastisch om te eten? Precies, spaghetti met balletjes. Nou ja, bijna alle kinderen. Alhoewel ik zelf nog nooit een kind heb meegemaakt die dit niet wilde eten. Het mooie van dit gerecht is dat je het ook nog eens ‘on a budget’ kunt maken. Dat is da nook weer mooi meegenomen. In totaal was ik € 5,50 kwijt voor 4 personen. Het kan nog goedkoper, maar ik koop wel graag kwaliteitsvlees. Tip voor goed en voordeliger gehakt: houd de aanbiedingen bij de slager in de gaten en koop een kilo of 2 in de aanbieding. Vries het daarna in porties in en dan heb je altijd wat in voorraad.
Wat je nodig hebt
– 500gr spaghetti
– 300gr gehakt
– 2el paneermeel of verkruimeld oud brood
– 1 ei
– peper & zout
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 of 2 verse tomaten
– om te serveren: geraspte (Parmezaanse) kaas en blaadjes basilicum
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar (al dente) in kokend water met zout. Giet daarna af.
Doe het gehakt met de paneermeel, ei, peper en zout in een kom en meng met je handen door elkaar. Rol er kleine balletjes van.
Snipper de ui en knoflook fijn. Pak een grote braadpan waar straks alles in past en verhit deze. Fruit de ui en knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie en schep uit de pan. Bak daarna de balletjes aan totdat ze rondom gaar en bruin zijn. Schep de ui en knoflook terug en voeg de blikken tomatenblokjes toe. Laat dit een minuut of 5 pruttelen. Snijd in de tussentijd de tomaten in grove blokjes en roer deze ook door de saus.
Schep de spaghetti door de saus en warm nog een paar minuten door. Serveer met geraspte kaas en blaadjes basilicum.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]