Ik ga mezelf vandaag eens flink kwellen met dit steak sandwich recept. Sinds ik zwanger ben, zijn er weinig dingen die ik echt mis qua eten. Sterker nog, er zijn meer dingen die je wel kunt eten dan dat je moet laten staan. Maar wat ik wel mis is af en toe een rosé gebakken biefstuk met een snufje zwarte peper en zeezout. Ik ben niet meer zo’n carnivoor als vroeger, we eten thuis ook veel minder vlees. Maar als ik het eet, dan doe ik het ook gelijk goed. Jullie begrijpen dat dit recept voor steak sandwich al een tijd stond te wachten om gepubliceerd te worden, aangezien ik al ruim 5 maanden geen rood vlees meer heb aangeraakt. En de enige reden waarom ik het vandaag met jullie deel is omdat ik vannacht over een gebakken biefstuk heb gedroomd. Met een goed glas rode wijn erbij. Daar doe ik verder niets mee, maar laat je door mij niet tegenhouden dit weekend. Ik zou het wel weten.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
15 gr basilicum
15 gr platte peterselie
5 gr munt
1 teentje knoflook
1/2 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
zwarte peper
zeezout
4 biefstukken, kamertemperatuur
boter
olijfolie om te bakken
1/2 ui, in halve ringen
4 lange ciabattabroodjes, afgebakken
om te garneren: blaadjes sla en plakjes (cherry)tomaat
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Maak een groene salsa door de kruiden met de knoflook en azijn fijn te malen. Meng op het laatst de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Is de salsa nog te dik, voeg dan extra olijfolie toe.
Bak de biefstukken ‘rosé’ in hete boter met een scheutje olijfolie. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. In hetzelfde vet bak je de uienringen kort aan. Snijd de biefstukken in dunne plakken.
Beleg een broodje met sla, plakken biefstuk, groene salsa naar smaak, plakjes tomaat en gebakken ui.
Recept & fotografie: Francesca