Samenwerking – Deze steak taco’s met cranberry salsa zijn een geweldig Tex Mex gerecht voor deze feestmaand! Ik zou ze maken op kerstavond, derde kerstdag, Oudejaarsdag of gewoon wanneer je er zin in hebt ;-). Ik serveer de steak taco’s afwisselend met een broccolisalade met witte kaas, maar soms ook met een frisse rode koolsalade en geroosterde bimi. Beide opties heb ik opgenomen in het recept.
Meer feestelijke Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal!
Ingrediënten
Voor de steak taco’s met geroosterde bimi en rode koolsalade:
- 400 gr bimi
- 1 rode ui, in dunne halve maantjes
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- olijfolie
- 2 limoenen
- 1 tl knoflookpuree
- 2 biefstukken (totaal circa 300 – 400 gram, afhankelijk van type eters)
- 300 gr rode kool, gesneden
- 10 gr verse koriander (of vervang door platte peterselie)
- appelciderazijn
- zout
- zwarte peper
- 1 potje Santa Maria Garlic Salsa
- 1 el cranberry saus (bijvoorbeeld van Ocean Spray)
- 1 flesje Santa Maria Hot Sauce
- 1 verpakking (Ã 8 stuks) Santa Maria mini Tortilla's
Alternatief bijgerecht ipv de geroosterde bimi:
- 400 gr broccoli in roosjes
- 1 el Santa Maria Taco Seasoning Mix
- olijfolie
- vers citroensap
- 100 gr verse bladspinazie
- appelciderazijn
- zout
- zwarte peper
- 50 gr witte kaas of feta
- 2 el granaatappelpitjes
Aan de slag!
Voor de steak taco’s met geroosterde bimi en rode koolsalade:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar. Halveer de bimi in de lengte en meng in het bakblik met de rode ui. Meng 1 el taco specerijen met 2 el olijfolie en het sap van ½ limoen. Meng door de groenten en zet het bakblik in de oven voor 20 minuten.
- Meng de resterende taco specerijen met 2 el olijfolie, sap van ½ limoen en 1 tl knoflookpuree in een kom. Smeer hier het vlees mee in en laat minstens 15 minuten marineren.
- Combineer de rode kool met 5 gr fijngehakte koriander, 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, zout en peper in een kom. Laat even staan.
- Schep de helft van de garlic salsa in een hoge maatbeker en voeg de cranberry saus, 1 el limoensap, 5 gr koriander en hot sauce toe naar smaak. Maal fijn met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Bak de biefstukken rosé in een koekenpan in een beetje olijfolie. Gebruik een kerntemperatuurmeter als je zekerheid wilt en ga dan voor 48 – 50 graden kern. Laat rusten voordat je ze in dunne plakken snijdt.
- Verwarm de tortilla’s in de magnetron of koekenpan (worden ze wat krokanter).
- Serveer alles op tafel, samen met partjes limoen. Vul de tortilla’s naar wens met bimi, rode kool, steak en salsa.
Alternatief bijgerecht (broccoli-spinaziesalade):
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel hier de roosje broccoli over.
- Klop een mengsel van de 1 el tacokruiden met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Verdeel dit over de broccoli en zet het bakblik 15 – 20 minuten in de oven tot de broccoli beetgaar is en langzaam bruine randjes krijgt.
- Laat de broccoli daarna afkoelen tot lauw en meng met de spinazie in een schaal. Klop een dressing van 2 el olijfolie met 1 el appelciderazijn, zout en peper. Meng dit door de salade en garneer met de witte kaas en granaatappelpitjes.
- Tip: Meer pit? Voeg dan nog wat dunne ringetjes lente-ui toe.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 40 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze steak taco’s met cranberry salsa! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: JoorKitchen.
Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.