Surinaamse burger met masala en peper ketchup

De tijd van dunne, smakeloze burgers en kleffe hamburgerbroodjes is voorbij. We zijn dol op goede burgers en de burgerbars schieten als warme (hamburger)broodjes uit de grond. Steeds vaker maken we ook thuis de lekkerste varianten. Zo bedacht ik thuis samen met mijn Mr. de Surinaamse burger! Het viel me …

De tijd van dunne, smakeloze burgers en kleffe hamburgerbroodjes is voorbij. We zijn dol op goede burgers en de burgerbars schieten als warme (hamburger)broodjes uit de grond. Steeds vaker maken we ook thuis de lekkerste varianten.

Zo bedacht ik thuis samen met mijn Mr. de Surinaamse burger! Het viel me namelijk op dat deze nog niet bestond. Tenminste, ik kon ‘m niet vinden. Dus toen ik thuis aan The Mr. vertelde dat ik deze ging maken, veerde hij helemaal op. Combinatie van ui en masala voor de burger, mooi rosé gebakken, homemade broodjes en ketchup met peper voor de topping.

Wat je nodig hebt voor 4 burgers

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 400 gr gehakt
– 1 el masala
– 1 tl pimentpoeder
– flinke snuf zout
– snuf peper
– 1 ui
– 4 hamburgerbroodjes (kijk hier voor het recept van homemade hamburgerbroodjes)
– 100 ml ketchup
– 1 peper (naar keuze: rode peper, rawit of madame jeanette)
– toppings: sla en zoetzuur komkommer (ik gebruikte de
komkommermaantjes van Jonnie & Oos)
– olie
– ghee of boter

Surinaamse burger 2

Wat je gaat doen

Snipper de ui en knoflook helemaal fijn. Doe deze samen met het gehakt, masala, pimentpoeder, zout en peper in een kom en meng goed door met je handen. Maak hier vervolgens 4 hamburgers van. Dit kun je met een hamburgerpers doen, maar ik doe het altijd met mijn handen. Zorg ervoor dat de burgers overal even dik en ongeveer net zo groot als je broodje zijn.

Bak de burgers in ongeveer 4 minuten per kant gaar in de ghee of boter. Van binnen mogen ze nog een tikje rosé zijn, anders worden ze te droog en dat is zonde. Houd de burgers daarna warm.

In de tussentijd snijd je de andere ui in dunne ringen. Fruit deze in een pannetje totdat ze glazig zijn en zet daarna het vuur uit. De hamburgerbroodjes snijd je doormidden en die smeer je in met een beetje olie. Grill de binnenkanten daarna kort in een grillpan. Voor de peper ketchup maal je de ketchup fijn met een pepertje. Ik koos voor slechts 1 rawit pepertje zodat de peuter thuis het ook nog kon eten.

Beleg de onderkant van je broodje met een blaadje knapperige sla en leg daar de burger op. Op de burger smeer je een royale hoeveelheid van de peper ketchup, daarop wat zoetzuur komkommer en de gefruite uienringen. Bovenkant van het broodje erop en serveren maar! Lekker met zelfgebakken cassave chips en piccalilly erbij.

Surinaamse burger 3

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer