Als je denkt aan Tex Mex, wat komt dan het eerste naar boven? Vaak zijn het dan de tortilla’s en taco’s, die hebben we allemaal weleens gegeten. Sterker nog, het blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders weleens Tex Mex gerechten bereiden. Maar…daarbij vallen we wel vaak in herhaling met dezelfde soort recepten. Daar ga ik vanaf vandaag verandering in brengen met deze heerlijke taco tubs met fajita kip, spinazie en avocado. De tubs zijn eigenlijk hetzelfde als taco’s, maar dan in de vorm van bootjes. Super handig om te eten en kinderen vinden het ontzettend leuk om te vullen.
Leuk om te weten is dat de Tex Mex gerechten ontstaan zijn vanuit een behoefte aan variatie. De cowboys in Texas vulden namelijk de Mexicaanse keuken aan met ingrediënten als kaas, ui en tortilla’s en zij maakten deze van tarwe in plaats van mais.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 300gr kipfilet
– 4 lente-uitjes
– 2 rijpe avocado’s
– 100gr cherrytomaten
– 1 potje salsa (bijvoorbeeld van Santa Maria)
– 100gr geraspte belegen kaas
– flinke hand gesneden ijsbergsla
– 1 pak Santa Maria Taco Tubs
– olijfolie
– 1 zakje Santa Maria Fajita kruidenmix (of maak de mix zelf volgens dit recept)
– flinke hand spinazie
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 125 graden. Snijd de paprika’s en kipfilet in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de avocado in blokjes (besprenkel eventueel met citroensap) en halveer de cherrytomaten. Zet de avocado, cherrytomaten, potje salsa, bakje geraspte kaas en gesneden ijsbergsla alvast op tafel. Verwarm de Taco Tubs 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet een grote pan of wok op het vuur en bak de blokjes kip rondom bruin en gaar aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de blokjes paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Strooi de inhoud van het zakje Fajita kruidenmix in de pan en bak mee. Nu komen de spinazie en lente-uitjes erbij. Blijven roerbakken totdat de spinazie is geslonken. Schep over in een schaal en serveer op tafel met de verwarmde tubs.
De laatste stap doe je gezellig met elkaar aan tafel. Vul een tub met ijsbergsla en het fajita kipmengsel. Garneer naar eigen inzicht met blokjes avocado, cherrytomaat, geraspte kaas en de salsa. Geniet ervan!