Paddenstoelen die gebakken zijn met knoflook, peterselie en zwarte peper vind ik waanzinnig lekker. Heerlijk op een geroosterd broodje of bij een stukje vlees. Maar als je ze combineert met room en Parmezaanse kaas heb je een geweldige pastasaus te pakken. Die ik maakte voor deze tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip. Enorm rijk van smaak en makkelijk om te maken. De gegrilde kip zou je er eventueel zelfs uit kunnen laten, aan jou de keuze. Geniet van dit heerlijke pastagerecht!
Ingrediënten
- 2 kipfilets, totaal circa 250/300 gram
- zout
- bakolijfolie
- 2 kleine of 1 grote sjalot, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 500 gr paddenstoelen naar keuze, alleen kastanjechampignons kan ook, in plakjes of grove stukken
- 400 gr tagliatelle
- 150 ml slagroom
- zwarte peper
- 1 citroen, rasp en sap
- bosje platte peterselie, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of een zware koekenpan.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook.
- Verhit een grillpan. Smeer je kipfilets in met bakolijfolie (of gebruik een kwastje) en bestrooi ze vlak voor het grillen met zout. Leg de filets in de grillpan en grill ze in circa 8 minuten per kant gaar en goudbruin. Draai na 4 minuten steeds om. Snijd daarna in plakjes.
- Verhit in de tussentijd een grote hapjespan en fruit de sjalot en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie en een snuf zout.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze gaan slinken.
- Zodra de paddenstoelen zijn gaan slinken, voeg je de tagliatelle toe aan het kokende water. Kook beetgaar volgens de tijd zoals aangegeven op de verpakking (waarschijnlijk circa 5 - 7 minuten).
- Schenk de slagroom in de hapjespan bij de paddenstoelen en laat 2 minuten mee pruttelen. Breng daarna op smaak met zwarte peper, citroenrasp, scheutje citroensap en eventueel extra zout. Roer als laatste 2/3 van de peterselie erdoor.
- Gebruik een knijptang om de gekookte tagliatelle over te scheppen naar de hapjespan met de saus. Voeg ook de plakjes gegrilde kip toe en meng alles door elkaar met je tang. Voeg eventueel extra kookvocht van de tagliatelle toe om de saus smeuïger te maken. Laat nog 2 minuten op laag vuur doorwarmen.
- Serveer de tagliatelle met paddenstoelen en kip op diepe borden en garneer met extra platte peterselie, grof geschaafde Parmezaanse kaas en nog een snufje zwarte peper.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 35 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious