4.86 van 7 stemmen

Tex Mex ovenschotel met gehakt, bonen en tortilla chips

1 uur
Hoofdgerecht
Tex Mex

Afgelopen week had ik een korte, maar hevige griep. Binnen een half uur was ik ziek en dat hield 1,5 dag aan en daarna verdween het weer net zo plotsklaps als het begon. Als ik ziek ben, heb ik altijd enorm behoefte aan comfort food. Om mezelf te verwarmen en …

Afgelopen week had ik een korte, maar hevige griep. Binnen een half uur was ik ziek en dat hield 1,5 dag aan en daarna verdween het weer net zo plotsklaps als het begon. Als ik ziek ben, heb ik altijd enorm behoefte aan comfort food. Om mezelf te verwarmen en verwennen. Ik had al een tijdje een Tex Mex ovenschotel met gehakt en bonen op mijn wishlist staan en dit was het uitgelezen moment daarvoor. Want als er iets comfort food is dan is dit het wel! En het resultaat was ontzettend lekker en misschien stiekem ook wel de reden waarom ik zo snel weer beter was.

Deze Tex Mex ovenschotel is heel makkelijk om te maken en daarna doet de oven de rest van het werk. Belangrijk is wel dat je het vocht van de vulling goed laat verdampen in de pan voordat je het overschept in de ovenschaal. Anders eindig je met veel vocht onder in je schaal en dat is zonde. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 groene jalapeño of rode peper (zonder kind aan tafel had ik er een hele voor gebruikt)
  • 2 paprika's (in verschillende kleuren)
  • 2 trostomaten
  • bakolijfolie
  • 1/2 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 300 gr gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 blik (à 400 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (à 400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (à 150 gr) maiskorrels, uitgelekt
  • 125 gr crème fraîche
  • 2 volle el ketchup
  • zout
  • zwarte peper
  • optioneel: chilipoeder
  • 1 zak Santa Maria Tortilla Chips Cheese (of Naturel)
  • 150 gr geraspte cheddar (of andere kaas die goed smelt)
  • serveersuggestie 1: een frisse salade van ijsbergsla, komkommer en cherrytomaten met een dressing van olijfolie, citrussap (of azijn), peper en zout
  • serveersuggestie 2: zelfgemaakte guacamole (of gebruik de Santa Maria Guacamole Mix)

Aan de slag!

  • erwarm de oven voor op 190 graden (onder- en bovenwarmte).
  • Hak de ui, 3 teentjes knoflook en jalapeño of rode peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in een hakmolentje. Snijd de paprika's en tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het uimengsel voor 2 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de Taco Seasoning Mix toe en bak dit nog 2 minuten mee. Zet het vuur daarna iets hoger en voeg het gehakt toe, rul dit tot het gaar is. Vervolgens bak je de blokjes paprika en tomaat nog 2 minuten mee.
  • Zet het vuur weer wat lager en roer de uitgelekte bonen en mais door het gehakt, samen met de crème fraîche en ketchup. Laat dit nog een minuut of 10 pruttelen pruttelen, belangrijk is dat overtollig vocht is verdampt. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en als je wat meer scherpte wilt dan maal je er nog wat chili over.
  • Schep deze heerlijkheid over in een ovenschaal die groot genoeg is. Steek daar speels bovenop wat tortilla chips in. Daarover verdeel je gelijkmatig de geraspte cheddar.
  • Zet de ovenschotel 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de randjes lekker krokant beginnen te worden.
  • Serveer met een frisse salade en guacamole. De tortilla chips die over zijn zet je ook in een bakje op tafel. Of je bewaart ze luchtdicht tot een borrelmoment.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 25 minuten
  • Oven: 30 - 35 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer