4.43 van 7 stemmen

Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashew

1 uur 10 minuten
Hoofdgerecht
Curry

Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en daarom heb ik altijd pakjes currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim. Een maaltijd …

Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en daarom heb ik altijd pakjes currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim. Een maaltijd boordevol groenten en malse kipballetjes. Die je trouwens ook achterwege kunt laten of je vervangt ze door kikkererwten of gemarineerde tofu en dan is je curry helemaal plantaardig.

Ik serveer bruine rijstnoedels bij de Thaise curry om de maaltijd compleet te maken. Maar je kunt ook kiezen voor witte of zilvervliesrijst. Heb je een kliekje? Eet die dan gerust de volgende dag als lunch, bijvoorbeeld met wat (volkoren) naan. Super vullend én voedzaam. Kom, we gaan lekker koken!

Heb je na het proeven van deze Thaise curry meer trek gekregen? Hier vind je al mijn curry recepten.

Ingrediënten

  • 350 gr kipgehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 pakje Fairtrade Original Thaise rode currypasta, hun gele currypasta kan ook
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 50 gr paneermeel
  • zout
  • zwarte peper
  • zonnebloemolie of andere plantaardige olie
  • 250 gr wortel, in dunne plakjes
  • 2 zoete puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 paksoi, in stukjes
  • 1 blik kokosmelk, 200 of 400 ml (zie notities)
  • 50 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten, grof gehakt
  • 2 tl sambal badjak
  • 300 gr bruine rijstnoedels, witte rijstnoedels kunnen ook, maar doordeweeks vind ik de extra vezels altijd fijn
  • optioneel: fijngehakte lente-ui en/of verse korianderblaadjes

Aan de slag!

  • Meng het kipgehakt met 1 tl van de gesnipperde sjalot, 1 tl van de Thaise rode currypasta, 1 tl knoflook, 1 tl gember, de paneermeel, snuf zout en snufje peper. Meng met je handen goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Leg deze op een bord en zet 30 minuten in de koelkast zodat ze stevig worden.
  • Verhit daarna een hapjespan en schenk 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan. Bak de kipballetjes rondom bruin (zet het vuur niet te hoog) en schep daarna uit de pan.
  • Fruit de rest van de sjalot voor 2 minuten. Roer de rest van de Thaise rode currypasta erdoor en bak nog een paar minuten mee tot het heerlijk gaat geuren.
  • Bak de wortel 2 minuten mee. Roerbak daarna de puntpaprika en paksoi 2 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en leg de kipballetjes in de saus. Roer rustig door, breng aan de kook, draai het vuur daarna iets lager en laat 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Bak ondertussen de gehakte cashewnoten in een koekenpan met 1 theelepel zonnebloemolie en 2 tl sambal badjak. Bak een minuut of 5 tot de noten goed gaan geuren. Roer regelmatig en schep daarna over in een bakje.
  • Bereid de bruine rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de Thaise curry met de bruine rijstnoedels en garneer met het cashewkruim en lente-ui en/of koriander naar keuze.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • Ben je een ‘sauzig’ type, gebruik dan een blik van 400 ml kokosmelk. Als je een drogere saus fijn vindt, gebruik dan een blik van 200 ml.
  • Voorbereiding kipballetjes: 45 minuten (inclusief koelen, deze kun je ook alvast ’s ochtends afgedekt in de koelkast zetten) Bereiding: 25 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer